Ingrediënten
  • 90 milliliter extra vierge olijfolie
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 1 grote gele ui
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 middelgrote eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden
Christel
40 min.
2 à 3 pers.
Ingrediënten
  • 90 milliliter extra vierge olijfolie
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 1 grote gele ui
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 middelgrote eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig

Een lekker gerecht hoeft heus niet te bestaan uit tig ingrediënten en hoeft ook geen uren werk in beslag te nemen. Dit Spaanse gerecht met gebakken aardappelen, ui en eieren bewijst dat maar weer. Bovendien kun je deze aardappelen zowel als ontbijt of bijgerecht eten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Spaanse gebakken aardappelen:

  • Was de aardappelen en dep ze droog. Snijd de aardappelen vervolgens in stukken van zo’n 1 centimeter. 
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. 
  • Doe de stukken aardappel in de pan als de olie goed heet is. Bak de aardappelen gaar in zo’n 4 minuten. 
  • Halveer ondertussen de paprika en snijd in dunne reepjes van zo’n 5 centimeter lang. 
  • Halveer de ui en snijd in dunne reepjes. 
  • Klop de eieren los in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. 
  • Schep de aardappelen uit de pan en zet apart. 
  • Doe de paprika, ui en knoflook vervolgens in dezelfde pan en bak zo’n 6 minuten op een middelhoog vuur. 
  • Voeg de aardappelen toe aan het ui-mengsel en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar. 
  • Schenk de eieren over de aardappelen heen en roer alles voorzichtig door elkaar. 
  • Bak het geheel zo’n 3 à 4 minuten terwijl je de aardappelen door blijft scheppen. 
  • Serveer de Spaanse gebakken aardappelen met verse peterselie. Eet smakelijk! 

 

Ook lekker: Pittige gevulde eieren misopasta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill