Ingrediënten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 900 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper, naar smaak
  • 4 stuks prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 1,4 liter bouillon
  • 225 gram roomkaas
  • 80 gram kaas, geraspt
  • 240 gram zure room
  • 120 milliliter slagroom
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje paprikapoeder
40 min.
6 à 8 pers.

Deze soep bevat ook nog eens weinig koolhydraten 

Preisoep wordt veelal gemaakt met aardappelen, maar dat hoeft helemaal niet. Zo kun je ook een goed vullende preisoep maken met kaas en gehakt. Bovendien is deze romige preisoep ook nog eens makkelijk om te maken. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de romige preisoep?

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op een middelhoog vuur. 
  • Fruit het uitje aan, voeg het rundergehakt toe en bak het gehakt bruin. Roer regelmatig. 
  • Voeg de knoflook toe en bak zo’n 2 minuten. 
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper en voeg de prei toe. 
  • Schenk de bouillon in de pan en roer tot alles goed is vermengd. Doe de deksel op de pan en laat de soep 10 minuten op een laag vuur staan. 
  • Voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en roer tot alles goed is vermengd. 
  • Doe de zure room en slagroom in de pan en roer opnieuw goed. 
  • Laat de soep vervolgens 5 minuten op een laag vuur staan. 
  • Breng de soep op smaak met nootmuskaat en paprikapoeder. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe en geniet van je romige preisoep! 

Tip: maak je liever een soep die net wat minder vet is? Laat de zure room dan achterwege. 

 

Ook lekker: Vietnamese karamel kip nachos

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: All Tastes German | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 900 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper, naar smaak
  • 4 stuks prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 1,4 liter bouillon
  • 225 gram roomkaas
  • 80 gram kaas, geraspt
  • 240 gram zure room
  • 120 milliliter slagroom
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje paprikapoeder