Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Halve theelepel kaneel
  • Voor het deeg:
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels volle melk
  • 180 gram pannenkoekmeel
  • Meel, om te kneden
  • Boter of bakspray om in te vetten
  • 2 eetlepels water
  • Voor de icing
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel volle melk
4 min.
2 pers.

De cinnamon rolls hoeven nu geen eeuwigheid te rijzen

Bepaalde baksels moeten lang rijzen voor je ze in de oven kunt schuiven. Soms ben je wel uren bezig met een bepaald broodje of gebakje. Gelukkig kan het ook sneller. Neem nu eens deze cinnamon rolls die je binnen een handomdraai maakt in je magnetron. Oké, het is een beetje valsspelen, maar dan heb je wel in vier minuten een warme cinnamon rol met een frosting.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Begin met de vulling: Meng daarvoor de gesmolten boter, suiker en het kaneel.
  • Maak daarna het deeg: Klop het ei los. Voeg daarna de rest van de natte ingrediënten toe en roer tot het is vermengd. Voeg nu ook het pannenkoekenmeel toe en roer tot het meel is opgenomen in het beslag.
  • Bestuif daarna het aanrechtblad met wat meel of bloem. Rol daarop het deeg uit met een deegroller tot het deeg ongeveer 20 cm bij 13 centimeter breed is.
  • Verdeel de suikervulling over het deeg en probeer het zo goed mogelijk te verdelen. Rol daarna vanaf de lange zijde het deeg op.
  • Snijd vervolgens door tweeën.
  • Vet twee grote magnetronbestendige mokken in met bakspray. Plaats een cinnamon rol in een mok met de kant die je hebt gesneden naar boven. Doe in elke mok nog 1 eetlepel water.
  • Plaats de cinnamonrolls daarna 1 minuut en 45 seconden in de magnetron op middel vermogen. Laat daarna 1 minuut afkoelen.
  • Maak ondertussen de icing door de poedersuiker en melk te mengen. Verdeel daarna over de cinnamon rolls.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: koffietaart met knapperige kaneelsuikertopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Halve theelepel kaneel
  • Voor het deeg:
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels volle melk
  • 180 gram pannenkoekmeel
  • Meel, om te kneden
  • Boter of bakspray om in te vetten
  • 2 eetlepels water
  • Voor de icing
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel volle melk