Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 2 stelen selderij, in blokjes van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Half bosje verse tijm, zonder harde steeltjes 
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 Spaanse peper of andere rode chilipeper, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes, zonder zaadlijsten
  • 1 rode paprika, in stukjes, zonder zaadlijsten
  • Zout naar smaak
  • Half bosje verse koriander
  • 3 chilipepers naar keuze, in ringen gesneden
  • 1 limoen
  • 800 gram zwarte bonen uit blik
  • 4 grote eieren
  • 4 maistortilla's
Sabine
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 2 stelen selderij, in blokjes van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Half bosje verse tijm, zonder harde steeltjes 
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 Spaanse peper of andere rode chilipeper, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes, zonder zaadlijsten
  • 1 rode paprika, in stukjes, zonder zaadlijsten
  • Zout naar smaak
  • Half bosje verse koriander
  • 3 chilipepers naar keuze, in ringen gesneden
  • 1 limoen
  • 800 gram zwarte bonen uit blik
  • 4 grote eieren
  • 4 maistortilla's

Een heerlijke maaltijdsoep met een gepocheerd ei en pittige salsa

Wat zouden we graag naar alle landen in de wereld afreizen. Geld en tijd steken daar helaas een stokje voor. Gelukkig kunnen we een tripje naar de supermarkt wel veroorloven. Haal dan vooral de volgende ingrediënten in huis zodat je deze Costa Ricaanse zwarte bonensoep van Jamie Oliver kunt maken. De kok bezocht dit land een aantal jaar geleden en vond daar inspiratie voor deze gezonde bonensoep.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en voeg de selderijblokjes toe. Voeg daarna ook de knoflook toe.
  • Voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat een minuutje opstaan. Voeg daarna de rode ui toe.
  • Voeg de Spaanse peper, groene paprika en rode paprika toe. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Snijd het bosje koriander doormidden. Snijd de onderkant (het deel met de steeltjes) in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de zwarte bonen toe aan de pan en voeg nog 400 milliliter water toe. Laat een paar minuten opstaan.
  • Vis de laurierblaadjes eruit. Gebruik daarna een staafmixer om een vierde van de soep te pureren.
  • Breek daarna voorzichtig vier eieren in de pan en pocheer ze vijf minuten in de soep.
  • Maak terwijl de eieren pocheren de salsa: snijd de blaadjes van de overgebleven koriander fijn en doe in een kommetje. Voeg de gesneden chillies en zout naar smaak toe. Knijp daarna het sap uit een limoen en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Roer kort.
  • Toast daarna kort de maistortilla’s in een pan, zodat ze warm worden.
  • Verdeel de soep over vier kommen en zorg dat elke kom een ei bevat. Verdeel de salsa over de soep en dip de tortilla’s in de soep.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gezonde carrot cake met noten en dadels

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver