Snel en makkelijk eenpansgerecht: pasta met cheeseburgereffect

Ingrediënten
  • 455 gram gehakt
  • 150 gram ui, in blokjes gesneden
  • 15 gram knoflook, fijngehakt
  • 5 gram zout
  • 2,5 gram peper
  • 30 milliliter worcestersaus
  • 30 milliliter ketchup
  • 950 milliliter runderbouillon
  • 455 gram fusilli pasta
  • 300 gram geraspte cheddarkaas
  • 120 milliliter melk
  • Stukjes gesneden groene ui (optioneel)
25 min.
6 pers.

Ideaal voor een groep die iets makkelijks wil

Krijg je mensen over de vloer en heb je zin om een simpel pastagerecht te maken, dat net een beetje anders is dan anders? Say no more. Deze eenpanspasta zal iedereen bekoren en is nog makkelijk te maken ook!

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Net als een cheeseburger

Bij pasta denken we vaak ofwel aan pasta pesto, ofwel aan een variant met kaas- of tomatensaus. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk, wat dit recept laat zien. Hiermee maak je zelf makkelijk een eenpanspasta met een cheeseburger effect. Ideaal als je gasten over de vloer hebt en niet al te lang in de keuken wilt staan.

Hoe maak je het?

  • Zet een grote pan op middelhoog vuur. Voeg daar het gehakt, de ui, de knoflook, het zout, de peper, de worcestersaus en de ketchup aan toe.
  • Breng alles aan de kook en laat het 6 tot 7 minuten sudderen, totdat alles goed bruin is.
  • Giet de runderbouillon bij de mix, voeg een glas water toe en laat het geheel verder sudderen.
  • Voeg de pasta toe en laat alles op laag vuur 20 minuten sudderen, totdat de pasta helemaal gekookt is en de runderbouillon overal in is getrokken. Roer het geheel af en toe goed door.
  • Giet de melk bij het mengsel en voeg de kaas toe. Roer alles goed door, net zolang totdat de kaas helemaal is gesmolten.
  • Voeg eventueel wat stukjes groene ui toe en roer alles nogmaals goed door.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Eenpansgerecht: heerlijk romige kip alfredo soep

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 455 gram gehakt
  • 150 gram ui, in blokjes gesneden
  • 15 gram knoflook, fijngehakt
  • 5 gram zout
  • 2,5 gram peper
  • 30 milliliter worcestersaus
  • 30 milliliter ketchup
  • 950 milliliter runderbouillon
  • 455 gram fusilli pasta
  • 300 gram geraspte cheddarkaas
  • 120 milliliter melk
  • Stukjes gesneden groene ui (optioneel)