Ingrediënten
  • 1 kippenborst (zonder botten en vel), in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepels ongezouten boter
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1,5 teen knoflook, fijngemalen
  • 15 gram bloem
  • 60 milliliter witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
  • 800 milliliter kippenbouillon
  • 110 gram fettuccine pasta, in kleine stukjes gebroken
  • 120 milliliter volle room
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 gram babyspinazie
55 min.
4 pers.

Een heerlijk eenpansgerecht voor de gure wintermaanden

Buiten is het continu vies weer, dus hebben we behoefte aan lekkere warme maaltijden. Gedurende de herfst- en wintermaanden krijgen we vaak extra zin in soep. Wij hebben een ideaal recept voor je: chicken alfredo soep. De bereidingstijd van deze soep is aan de lange kant, maar dan heb je ook wat!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Van pasta naar soep

Recepten met chicken alfredo zijn de laatste tijd erg populair. Daarbij wordt vooral gedacht aan de pasta: ‘fettuccine alfredo’ bestaat uit pasta waar boter en Parmezaanse kaas doorheen worden geschept. Het resultaat is een vrij zwaar, maar heerlijk gerecht.

Er zijn dus variaties op de bekende alfredo pasta, waaronder kip alfredo soep. Deze soep is in één pan te bereiden en bestaat uit verschillende ‘lagen’, omdat er ook pasta in zit. Het is ideaal om deze soep te maken tijdens een avond waarbij de regen tegen de ramen klettert en de kachel flink staat te loeien. Schuif met een kom kip alfredo soep op de bank en je hebt gegarandeerd een leuke avond met een fijn maaltje!

Zo maak je kip alfredo soep

  • Leg de stukjes kippenborst in een schaal en voeg er peper en zout aan toe.
  • Draai de kippenborst meerdere keren om, zodat hij goed bedekt wordt met een laagje peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan, net zolang totdat alle olie glanst.
  • Leg de blokjes kippenborst stuk voor stuk in de pan en bak ze 5 tot 6 minuten per stukje. Draai ze tussendoor om, zodat ze goed bruin worden.
  • Haal de stukjes kippenborst uit de pan en leg ze aan de kant.
  • Verlaag het vuur en doe de boter in de pan.
  • Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de sjalot toe. Laat de sjalot 2 tot 3 minuten opwarmen, totdat hij doorzichtig is.
  • Voeg de knoflook toe en laat het mengsel van de knoflook en de sjalot 1 tot 2 minuten koken.
  • Voeg het meel aan het mengsel toe en laat het nog weer 1 tot 2 minuten koken. Zorg ervoor dat het meel net niet bruin is.
  • Giet de witte wijn bij het mengsel en roer alles goed door, zodat eventuele harde stukjes van de bodem loskomen.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan.
  • Zet het vuur hoger en laat de soep koken.
  • Voeg de pasta toe op het moment dat de soep kookt. Laat het geheel 7 minuten koken en roer het af en toe door.
  • Voeg de stukjes kippenborst en de volle room toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe, telkens een paar eetlepels per keer. Blijf wederom roeren, zodat de kaas goed smelt.
  • Voeg de babyspinazie toe en laat het gehele mengsel nog weer 1 tot 2 minuten koken.
  • Je kunt naar smaak nog wat extra peper en zout aan de soep toevoegen voor je het vuur uitzet.
  • Giet de soep over in kommetjes en serveer hem met een topping van Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige pasta alfredo met kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 1 kippenborst (zonder botten en vel), in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepels ongezouten boter
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1,5 teen knoflook, fijngemalen
  • 15 gram bloem
  • 60 milliliter witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
  • 800 milliliter kippenbouillon
  • 110 gram fettuccine pasta, in kleine stukjes gebroken
  • 120 milliliter volle room
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 gram babyspinazie