Jasmijn

Zo zorg je ervoor dat je croissant later nog net zo lekker is

We horen vaak dat je croissants meteen moet opeten, wanneer ze nog vers zijn. Toch kan het gebeuren dat je te veel croissants in huis hebt gehaald en er eentje voor later wilt bewaren. Soms wordt hij dan heel zacht, waardoor hij eigenlijk niet echt lekker meer is. Er zijn echter vijf verschillende manieren waarop je een croissant kunt opwarmen, zodat je er op een later moment ook nog van kunt genieten.

Croissants bewaren

Misschien heb je al weleens gehoord dat je croissants niet in de koelkast moet bewaren. Dit klopt, daar worden ze sneller ‘oud’ en (te) zacht van. Wat je wel kunt doen als je een croissant wilt bewaren, is hem in de keukenkast of broodtrommel leggen. Dan blijft hij nog twee dagen goed. Ook kun je een croissant in een luchtdichte verpakking in de vriezer bewaren, dan kun je hem nog tot een maand later opeten. Wat als je een croissant echter over een paar uur wilt eten, maar niet het risico wilt lopen dat hij helemaal zacht geworden is? Dan kun je een van de vijf opties hieronder toepassen.

Airfryer

Leg een croissant in de airfryer en laat hem twee minuten op 180 graden ‘fryen’. Je zult zien dat je een heerlijke warme, knapperige croissant uit de airfryer tevoorschijn haalt. Bevalt het resultaat je na twee minuten niet? Dan kun je de croissant er gerust nog een extra minuutje in laten zitten.

Oven

Leg je croissants drie tot vijf minuten in een oven van 180 graden en het resultaat is verbluffend. Je croissant wordt knapperig aan de buitenkant, maar blijft lekker zacht aan de binnenkant. Houd de croissant wel in de gaten als hij in de oven ligt. Zie je dat hij ineens een stuk donkerder wordt? Haal hem er dan meteen uit. Die donkerdere kleur kan duiden op acrylamide, een stof die schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Broodrooster

Snijd je croissant voorzichtig doormidden en leg elke helft in een gleuf van de broodrooster. Laat ze ongeveer twee minuten opwarmen en je zult zien dat ze weer lekker knapperig worden. Weet je uit ervaring dat dingen snel aanbranden in jouw broodrooster? Hanteer dan een wat minder lange opwarmtijd (begin bijvoorbeeld met een minuut en kijk het dan even aan). Zorg er naderhand ook voor dat je je broodrooster goed schoonmaakt, zodat er geen kruimels in achterblijven die later kunnen verbranden.

Magnetron

Hierbij moet je een slag om de arm houden. Je kunt een croissant prima een halve minuut tot een minuut op 800-900 Watt opwarmen in de magnetron. Deze methode zorgt er echter niet voor dat je croissant knapperig wordt. Prima dus als je hem alleen even wilt opwarmen, maar verwacht er geen bakkerijkwaliteit van.

Koekenpan

Tot slot: de gouwe ouwe koekenpan. Snijd je croissant doormidden en bak hem een aantal minuten met een beetje boter, net zolang totdat beide kanten knapperig en warm zijn. Let er weer op dat de croissant niet te bruin wordt. Het resultaat: een croissant die nog net zo lekker is als toen je hem kocht!

Lees ook: Recept: kaascroissants met knoflookboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pixabay