Sanne
60 + 3 uur wachttijd min.
12 pers.
Ingrediënten
  • OREO-BODEM
  • 300 gram Oreo’s
  • 100 gram boter, gesmolten
  • VULLING
  • 300 milliliter slagroom
  • 300 gram chocolade
  • GARNERING
  • Frambozen
  • Witte chocolade
  • Pure chocolade
  • Poedersuiker

En ze zijn heel gemakkelijk te maken

Ben jij gek op chocolade en taart? Dan zijn deze chocoladetaartjes een ware droom voor jou. De knapperige bodem van Oreo-koekjes en smeuïge vulling van nog meer chocolade, is een perfecte combinatie. Je maakt de taartjes helemaal af met een paar frambozen en – surprise – nog meer chocolade.  En hoewel deze taartjes er best chic uitzien, zijn ze allesbehalve moeilijk om te maken. Dat wordt smullen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taartjes:

  • Verkruimel de chocoladekoekjes met een keukenmachine of plet met een deegroller tot fijne kruimels.
  • Meng de gesmolten boter erdoor.
  • Verdeel de koekkruimels over 12 vormpjes van een muffinvorm. Druk goed tegen de randen. 
  • Zet de muffinvorm 10 minuten in de vriezer, zodat de Oreo-bodem stevig wordt.
  • Verwarm de slagroom voorzichtig in een pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de chocolade toe wanneer de slagroom heet is. Laat de chocolade rustig smelten. Roer tot het een volledig gladde massa is.
  • Giet de vulling in de bodems en garneer met een aantal frambozen naar smaak. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
  • Zet de muffinvorm 2-3 uur in de koelkast, tot de taartjes stevig en afgekoeld zijn.
  • Smelt de witte en pure chocolade en sprenkel over de taartjes. 
  • Strooi er tot slot wat poedersuiker overheen en je chocoladetaartjes zijn ready to eat! 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Tiramisu chocolademousse met Oreo’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty