Ingrediënten
  • BODEM:
  • 36 Oreo's, geplet
  • MOUSSE:
  • 1 eetlepel gelatine
  • 3 eetlepels espresso, gebrouwen, koud
  • 1 eetlepel rum, koud
  • 80 milliliter kokend water
  • 200 gram suiker
  • 80 gram pure cacaopoeder
  • 480 milliliter volvette room, koud
  • 2 theelepels vanille-extract
  • TOPPING:
  • 225 milliliter slagroom
  • 225 gram mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
15 + 30 min.
8 pers.

Deze favoriet uit de Italiaanse keuken wordt nóg lekkerder met Oreo’s

Tiramisu betekent beur mij op of maak mij blij, en dat is nou nét wat dit Italiaanse dessert doet. Voeg er een flinke dosis chocolade en Oreo’s aan toe en onze dag kan niet meer stuk. Benieuwd hoe je deze tiramisu chocolademousse met Oreo’s maakt? Dat lees je hieronder! Spoiler: het is makkelijker dan je denkt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verkruimel de Oreo’s en zet opzij.
  • Meng de espresso en rum in een klein schaaltje. Meng vervolgens de gelatine hierdoor en zet opzij voor zo’n 2 minuten.
  • Voeg het kokende water toe en roer totdat de gelatine helemaal opgelost is.
  • Meng de suiker en cacaopoeder in een grote schaal.
  • Voeg de slagroom en vanille toe. Klop met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid stijf.
  • Giet het gelatinemengsel erbij en klop tot alles goed gemengd is.
  • Voeg laagjes van 1,5 cm gemalen koekjes toe aan dessertschaaltjes. Schep hier vervolgens de mousse over en laat afkoelen in de koelkast, zo’n 30 minuten.
  • Terwijl de mousse aan het afkoelen is, klop je de slagroom in een koude kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en blijf kloppen tot zich stijve pieken vormen.
  • Schep een dot slagroom op de mousse en bestrooi met extra cacaopoeder.
  • Geniet van deze heerlijke tiramisu chocolademousse met Oreo’s!

Ook lekker: Recept: red velvet cheesecake met Oreo-bodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill RecipeTin Eats

Ingrediënten
  • BODEM:
  • 36 Oreo's, geplet
  • MOUSSE:
  • 1 eetlepel gelatine
  • 3 eetlepels espresso, gebrouwen, koud
  • 1 eetlepel rum, koud
  • 80 milliliter kokend water
  • 200 gram suiker
  • 80 gram pure cacaopoeder
  • 480 milliliter volvette room, koud
  • 2 theelepels vanille-extract
  • TOPPING:
  • 225 milliliter slagroom
  • 225 gram mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker