28 januari 2021

In deze producten zijn zwarte stukjes plastic en glasschilfers aangetroffen 

Heb jij onlangs diksap ingeslagen of lekkere kaas met walnoten gekocht voor een kaasplankje? Let dan goed op. In deze producten zijn namelijk zwarte stukjes plastic en glasschilfers aangetroffen. Consumeer de producten niet, maar breng ze terug naar de supermarkt.  

Appel diksap 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor Covelt Dixap appel 750 ml. Leverancier Vitafruit roept de diksap met houdbaarheidsdatum 09-2022 terug. Er kunnen kleine glasschilfers aan de bovenrand van de fles loskomen, die mogelijk in het product terechtkomen. De oorzaak daarvan is een mogelijke productiefout van de flessen. 

Fles leeggooien 

Het betreft diksap die is verkocht bij Jumbo, Plus, Sligro, Makro of Braspa. Heb jij deze diksap in huis? Gooi de inhoud van de fles dan weg en breng de lege fles (voorzien van streepjescode en houdbaarheidsdatum) terug naar de winkel waar het is gekocht. Daar krijgen klanten het aankoopbedrag terug.

Kaas met walnoten 

De tweede veiligheidswaarschuwing betreft de Rambol Nootmix 140 gram met TGT 27-03-2021, die te koop is bij Albert Heijn. Rambol heeft ontdekt dat er mogelijk kleine en zwarte stukjes plastic in zitten. Heb jij deze kaas in huis? Consumeer die dan niet, maar breng het terug naar de winkel. Daar krijgen klanten het aankoopbedrag terug. 

Lees ook: Zien: Tony’s Chocolonely komt met limited edition ‘lookalike’-repen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA Vitafruit, NVWA Rambol | Beeld: Pexels