Ingrediënten
  • Bakspray
  • 180 gram boter, op kamertemperatuur
  • 170 gram pindakaas
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels puur vanille extract
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 30 (kleine) Reese cups
  • 160 gram chocoladeschilfers, gesmolten
  • 170 gram pindakaas, gesmolten
45 min.
12-24 pers.

De combinatie van zoet en hartig maakt deze snack een ware smaaksensatie

Reese’s cups zijn populaire snoepjes in Amerika. Het is eigenlijk een chocolade cup, gevuld met pindakaas. Inmiddels is de geliefde lekkernij komen overwaaien en kunnen we er ook in Nederland van genieten. In dit recept gaan we de Reese’s cups gebruiken in een blondie. En we kunnen alvast verklappen: dit is een goddelijke combinatie. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de blondies:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een ovenschaal in met de bakspray.
  • Doe de boter, pindakaas en suikers in een grote kom. Mix het geheel met een handmixer luchtig.
  • Voeg eieren en vanille toe aan de kom en mix tot een geheel.
  • Klop bloem, zout en baking soda in een aparte kom.
  • Voeg toe de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot alles is gecombineerd.
  • Giet het blondiebeslag in de ovenschaal.
  • Druk de Reese’s cups in het beslag, maak gelijkmatige rijen.
  • Ze de schaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten.
  • Laat de blondies afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Sprenkel gesmolten chocolade en pindakaas over de blondies s ter decoratie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: pindakaas-banaanbrownies

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Bakspray
  • 180 gram boter, op kamertemperatuur
  • 170 gram pindakaas
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels puur vanille extract
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 30 (kleine) Reese cups
  • 160 gram chocoladeschilfers, gesmolten
  • 170 gram pindakaas, gesmolten