06 november 2020
Sanne

‘We hadden nooit gedacht dat we dit zouden vragen’

Ons land is vele fastfoodketens rijk, waaronder Burger King en McDonald’s. Doorgaans zijn de twee elkaars concurrent, maar daar is op dit moment weinig van te merken. Burger King roept hun klanten via social media op om bij de concurrent te bestellen. En of je nu liever een Whopper of een Big Mac naar binnen werkt, dit had je vast niet verwacht. En wij ook niet. 

Collega-restaurants

Volgers van Burger King hebben waarschijnlijk gek opgekeken toen er een post op Instagram verscheen met de titel ‘Bestel bij McDonalds’. “We hadden nooit gedacht dat we dit aan jou zouden vragen”, begint Burger King. “Net zo onwaarschijnlijk is onze oproep om te bestellen bij KFC, Subway, Domino’s Pizza, Five Guys, Taco Bell, Moeke, De Beren, Kwalitaria, Ellis Gourmet Burger… of een van de vele onafhankelijke restaurants die we rijk zijn. Kortom, van welk collega-restaurant dan ook” 

Hart onder de riem

Op het eerste oog lijkt het misschien een vreemde oproep, want waarom zou Burger King hun klanten vragen om naar de concurrent te gaan? De fastfoodketen had zelf ook nooit verwacht dat ze het zouden vragen, maar ze hebben er een goede reden voor: “Op dit moment hebben restaurants en hun duizenden werknemers jouw steun heel erg hard nodig.” Met de oproep probeert Burger King de horeca een hart onder de riem te steken in de lastige tijden. Burger King roept hun klanten daarom op om te blijven bestellen bij de take-away of drive-thru, want dat helpt de horeca enorm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hadden nooit gedacht dat we dit aan jou zouden vragen.

Een bericht gedeeld door Burger King Nederland (@burgerkingnl) op  

https://www.instagram.com/p/CHIhcBDlVTD/

Gewaardeerde actie

“Natuurlijk is de Whopper altijd het beste, maar een Big Mac is ook niet slecht”, besluit de burgergigant grappend. Met deze actie kan Burger King rekenen op een hoop positieve reacties. “Dit getuigt van moed” en “Klasse”, luidt het onder de post op Instagram. Ook collega-restaurants waarderen de actie. Domino’s en De Beren reageren met hartjes. “Thanks voor de S/O, we are all in this together”, aldus KFC.

Ook lekker: Recept: cheeseburger cupcakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram Burger King | Beeld: Unsplash, Kseniia Ilinykh en Linda Christiansen