Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram suiker
  • 130 gram ongezouten boter + 1 extra eetlepel voor invetten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 95 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • Mespuntje zout
  • 120 gram pindakaas, hoe vloeibaarder hoe beter
Marlieke
20 + 30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram suiker
  • 130 gram ongezouten boter + 1 extra eetlepel voor invetten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 95 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • Mespuntje zout
  • 120 gram pindakaas, hoe vloeibaarder hoe beter

De allerlekkerste manier om rijpe bananen op te maken

Pindakaas en hagelslag is een van onze favoriete zoete combinaties op brood. De perfecte mix van chocolade en romige pindakaas komt ook terug in deze makkelijk te maken brownies. De bananen maken de brownies smeuïg, lekker plakkerig en net een tikkeltje gezonder. Verwarm de oven maar alvast voor!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Prak de rijpe bananen in een kom. Voeg daarna de suiker, vanille en 115 gram van de boter toe. Meng alles.
  • Voeg de bloem, het zout en de cacaopoeder toe aan de kom en roer met een garde of mixer totdat alles volledig is gemengd.
  • Gebruik 1 eetlepel boter om een vierkante bakvorm van ongeveer 23 x 23 cm in te vetten. Verdeel 1 eetlepel cacaopoeder over de onderkant en zijkant van de bakvorm. Doe het cacaobeslag in de bakvorm.
  • Schep met een lepel de pindakaas boven op het beslag. Roer met een mes de pindakaas zigzag door het browniebeslag.
  • Bak de brownies 25-30 minuten.
  • Laat volledig afkoelen voor het aansnijden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Nutella fudge brownies met maar 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Piqsels