Ingrediënten
  • 8 grote eieren
  • 80 milliliter volle slagroom
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 170 gram ricotta
  • 200 gram babyspinazie
03 oktober 2019
15 + 15 min.
6 pers.

Deze Italiaanse frittata is een feest op elke eettafel!

Ga je elk weekend uitgebreid ontbijten? Of heb je zondagmiddag een brunch op de planning staan? Dan kan het soms nog lastig zijn om een lekker ontbijt te maken. Dat standaard gekookte eitje of een portie roerei kan ook gaan vervelen. Wil je eens iets anders, dan is deze simpele frittata met ricotta hét eigerecht waar je al zo lang naar op zoek bent!

Deze romige frittata heb je zo op de ontbijt- of lunchtafel staan.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Klop in een middelgrote kom de eieren, slagroom en geraspte mozzarella. Breng op smaak met zout, peper en een snufje rode pepervlokken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sjalot en knoflook toe en kook tot ze zacht zijn, 5 minuten.
  • Voeg dan gesneden kastanjechampignons toe en kook tot ze zacht zijn, nog 5 minuten.
  • Voeg de babyspinazie toe en kook tot het verwelkt is, 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het eimengsel in de koekenpan en schep met een spatel een aantal dikke klodders ricotta in het eimengsel.
  • Breng de pan over naar de oven.
  • Bak in de oven tot de eieren net droog zijn aan de bovenzijde, ± 12 minuten.
  • Snijd de frittata in punten en serveer vanuit de pan.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Knapperige bbq-spruitjes met bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 8 grote eieren
  • 80 milliliter volle slagroom
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 170 gram ricotta
  • 200 gram babyspinazie