02 oktober 2019

Ja, het kan echt!

Wij moesten hier even twee keer naar kijken. Gehaktballen bakken in een eierdoos?! Je moet er maar net op komen. Toch werkt het beter dan verwacht en bak je op deze manier de lekkerste gehaktballen. Erg lekker voor bij de stamppot of door de saus van je favoriete spaghetti.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Basisingrediënten

Om te beginnen is een goede basis een must. Gehaktballen zoals oma ze maakt, krijg je niet zomaar. Kies daarom voor rundergehakt en breng deze op smaak met de juiste kruiden. Een extra tip van ons: voeg een theelepeltje crème fraîche toe aan het gehakt, zodat jouw gehaktballen een stuk romiger en smeuïger van smaak worden.

Doseren

Door naar de volgende stap: doseer. Want wat is nu de perfecte hoeveelheid gehakt om een bal van te draaien. Heel simpel, gebruik een ijslepel- of schep. Op deze manier vorm je al de juiste grootte voor de balletjes.

Eierdoos

Tenslotte: de eierdoos. Als het goed is passen de gehaktballen, gevormd door middel van een ijslepel, perfect in de holtes van een lege eierdoos. Zorg ten eerste dat de eierdoos goed schoon is voordat je het gehakt erin legt. Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 °C. Zet vervolgens de eierdoos in het midden van de oven op een ovenrek. Bak de gehaktballen in de eierdoos gedurende 20 minuten. Het karton van de eierdoos absorbeert tijdens het bakken al het overtollige vet, waardoor je gehaktballen heerlijk zullen smaken. Bon appétit!

Bekijk hieronder de video met de uitleg en meer handige kooktips:

Lees ook: Dit is Jamie Oliver zijn geheim voor de lekkerste gehaktballen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Blossom | Beeld: Videostill Facebook