Jasmijn
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram pindakaas zonder stukjes
  • 100 gram havermout (plus wat extra om te rollen)
  • 1,5 eetlepel honing
  • 40 gram mini chocolate chips (plus wat extra om te rollen)
  • 40 gram lijnzaad

Ideaal voor de lekkere trek en heel makkelijk te maken!

Heb je zin in een zoete snack waar je energie van krijgt? Dan zijn deze pindakaas-chocoladeballetjes ideaal. Ze zijn enorm makkelijk te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Wanneer ga jij ermee aan de slag?

Snel, relatief gezond en goed te bewaren

Pindakaas en chocola zijn wat ons betreft sowieso al enorm lekker samen. Voeg daar honing en havermout aan toe en je hebt een relatief gezonde snack! Met dit recept maak je eenvoudig en snel maar liefst 16 pindakaas-chocoladeballetjes. Je kunt ze natuurlijk meteen opeten, maar ze zijn ook prima een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ideaal als tussendoortje of wanneer je even een energy boost nodig hebt. Yum!

Zo maak je de pindakaas-chocoladeballetjes

  • Pak een grote schaal en schep daar de pindakaas, havermout, lijnzaad en chocolate chips in.
  • Giet de honing over het geheel heen en kneed het tot een stevig, kruimelig deeg.
  • Sluit de schaal af met wat plastic folie en zet hem in de koelkast. Laat het geheel 30 minuten uitharden.
  • Verwijder de folie, doe een beetje olie op je handen en kneed kleine balletjes van het deeg.
  • Leg de balletjes even aan de kant en schep wat havermout en chocolate chips op een houten plank.
  • Rol de balletjes door de havermout en chocolate chips, net zolang totdat ze allemaal goed bedekt zijn.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept met maar drie ingrediënten: overheerlijke pindakaaskoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash, Pam Menegakis