Jasmijn
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 240 gram pindakaas
  • 100 gram suiker
  • 1 ei

Snel, makkelijk én enorm lekker

Pindakaas is een gevalletje you love it or you hate it. Voor de liefhebbers is dit een perfect recept. Het is simpel, je hebt er bijna niets voor nodig en het kost amper tijd. Wanneer ga jij deze pindakaaskoekjes bakken?

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Voor als je zin hebt in iets makkelijks

Als het op bakken aankomt, draaien we onze hand niet om voor een ingewikkeld recept. Dat zorgt voor een beetje uitdaging, toch? Soms is een simpel recept echter ook welkom. Bijvoorbeeld als je niet zoveel tijd hebt en gewoon snel een lekker baksel op tafel wilt zetten. Deze pindakaaskoekjes zijn dan perfect: ze zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook snel klaar en budget proof. Wij gaan binnenkort zeker weten met dit recept aan de slag!

Zo maak je de pindakaaskoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een grote schaal en schep daar de pindakaas, de suiker en het ei in.
  • Klop alles met een garde goed door elkaar, tot er een stevig deeg ontstaat.
  • Pak telkens een eetlepel vol deeg uit de schaal en rol dat tot een balletje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes daarop.
  • Druk de balletjes plat met een vork, waarbij je er een kruisje in duwt.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes in 8 tot 10 minuten goudbruin.
  • Smul ze!

Lees ook: Recept: smeuïge pindakaas chocolade ‘poke’ taart

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty