In veel Nederlandse supermarkten lijken alleen bollen mozzarella verkrijgbaar te zijn en niet de geraspte variant

Er zijn tig recepten die om geraspte mozzarella vragen. Helaas blijven tig opties voor geraspte mozzarella in de supermarkten uit. Een bolletje delicate mozzarella in de hand nemen en ‘m raspen, lijkt ook zo onhandig. Je plet de mozzarella er alleen maar mee. Dus hoe pak je dat aan? Chef-kok Gordon Ramsay heeft gelukkig antwoord.

Heb jij weleens geprobeerd mozzarella te raspen?

Rasp

Maak je een gerecht waar mozzarella in moet? Dan komt het vaak voor dat het makkelijker is om met geraspte mozzarella te werken. Net zoals met andere geraspte varianten, smelt dit makkelijker en is het makkelijker om te roeren. Alleen het begrip makkelijk gaat absoluut niet op als je de mozzarella nog zelf moet raspen. Gelukkig heeft Gordon advies.

Trucje

Voor een video op het YouTubekanaal WIRED beantwoordde de soms toch wel grofgebekte Gordon Ramsay vragen van mensen op Twitter. Een vraag luidde: Hoe rasp je mozzarella zonder dat je het plet? “Een hele goede vraag”, aldus Gordon. Zijn truc? “Zorg dat je mozzarella hard wordt door de mozzarella tien minuten in de vriezer te leggen voordat je gaat raspen.” Op deze manier wordt het raspen makkelijker. “Gebruik de volledige rasp”, raadt Gordon aan. Hij bedoelt hiermee dat je van het bovenste stukje van de rasp helemaal naar het onderste stukje van de rasp gaat. Ook is de kok ervan overtuigd dat je op deze manier een veel mooiere hoeveelheid geraspte mozzarella krijgt.

Lees ook: Gordon Ramsay deelt geniale tip voor het fijnsnijden van knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube WIRED | Beeld: Videostill YouTube WIRED