Wij leggen het je uit! 

Om snel wat kilo’s te verliezen is een hoge vetverbranding niet ongewenst. Lichaamsbeweging is een must en voor iedereen gezond, maar wist je dat je door het eten van bepaalde voedingsmiddelen je vetverbranding ook omhoog kan krikken? Dit wil natuurlijk niet zeggen dat al die Snickers en blokjes kaas van de dag ervoor eraf vliegen, maar toch. Het is wat! 

Deze 6 voedingsmiddelen gaan je helpen:

1. Eieren

In een ei zit veel proteïne en gezonde vetten. Bak ‘m in olijfolie, zodat je nog wat extra vetten binnenkrijgt. Waarschijnlijk denk je: vet en afvallen, dat gaat toch niet samen? Zeker wel! Door goede vetten binnen te krijgen, help je je vetverbranding op weg. Je zit hierdoor ook nog eens lekker lang vol.

2. Vette vis

Een stuk vette vis zit vol met goede vetten, proteïnen en omega-3 vetzuren. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de eieren: je zit lang vol én helpt je vetverbranding op gang te komen.

3. Koffie

Koffieliefhebbers, opgelet. Koffie stimuleert de vetverbranding! Probeer je bakkie goed te timen, bijvoorbeeld vóór het sporten. Door de cafeïne krijgt je lichaam een kick en gaat je vetverbranding omhoog.

4. Chilipeper

Pittig eten draagt bij aan een versnelde vetverbranding. Voeg daarom eens wat vaker chilipepers toe aan je eten. Probeer ook eens wat vaker een exotisch gerecht. Je zal merken dat de pittige pepers hier heerlijk in smaken én je vetverbranding als een malle gaat werken.

5. Groene thee

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de koffie, de cafeïne gaat voor je aan het werk. Daarnaast is groene thee ook nog eens goed voor je huid, weerstand en allerlei andere kwaaltjes. Win-win, dus.

6. Bouillon

En dan kun je het beste de bouillon gemaakt van botten kiezen! Bouillon van botten bevat onder andere calcium, magnesium en collageen. Deze bouillon werkt mee aan een snelle vetverbranding én zorgt voor een stralende huid.

Lees ook: Deze Spaanse tapas bevatten de minste calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash