Ingrediënten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 60 milliliter Limoncello
  • 1 liter (kippen)bouillon
  • 2 zalmfilets
  • Zout en peper, naar smaak (voor de zalmfilet)
  • 2 eetlepels dijonmosterd (voor de zalmfilet)
  • 40 gram broodkruimels (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel boter (voor de zalmfilet)
  • 3 eetlepels roomboter
  • Rasp van 1 citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Snufje zout
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • Citroenschijfjes, om te serveren
45 min.
2 - 3 pers.

Een hemels hapje

Risotto is een van die gerechten waar je even de tijd voor moet nemen om te maken, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. We maken regelmatig in het weekend een romige risotto met tomaten en basilicum. Dit keer gooiden we het over een andere boeg en maakten we een limoncello-risotto

Fris én romig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de limoncello-risotto met zalm?

  • Zet een grote pan op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg het sjalotje toe als de olijfolie heet is en fruit het uitje aan.
  • Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Bak de rijst 1 minuut mee.
  • Schenk de witte wijn en de limoncello bij de rijst en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Schenk een beetje bouillon bij de rijst als de wijn en limoncello helemaal zijn opgenomen door de rijst. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je weer een beetje bouillon toe. Herhaal dit tot de bouillon op is en blijf regelmatig roeren.
  • Bereid ondertussen de zalmfilet.
  • Breng de zalmfilet op smaak met wat zout en peper en doe op de bovenkant van elke zalmfilet 1 eetlepel mosterd en smeer dit goed uit.
  • Doe de broodkruimels, peterselie en olijfolie in een kommetje en roer door elkaar met een vork.
  • Verdeel het broodkruimelmengsel over de zalmfilets en druk voorzichtig aan.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en verhit 1 eetlepel boter en een beetje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan.
  • Doe de zalm, met de broodkruimelskant bovenop, in de pan en bak 1 tot 2 minuten.
  • Schuif de koekenpan daarna in de oven en bak de zalmfilets 5 tot 7 minuten. Ga ondertussen verder met de risotto.
  • Doe de boter bij de risotto als de bouillon op is en de rijst zacht is geworden. Roer net zo lang tot de boter helemaal is gesmolten.
  • Voeg de citroenrasp toe en roer goed.
  • Voeg als laatst de Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met nog een beetje zout en nog wat verse peterselie.
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de zalmfilet bovenop de risotto.
  • Serveer de risotto met een paar schijfjes citroen.

Ook lekker: kipfilet met limoncello

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: A Garden for the House | Beeld: Videostill, Wikimedia Commons, Castle Brands Inc

Ingrediënten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 60 milliliter Limoncello
  • 1 liter (kippen)bouillon
  • 2 zalmfilets
  • Zout en peper, naar smaak (voor de zalmfilet)
  • 2 eetlepels dijonmosterd (voor de zalmfilet)
  • 40 gram broodkruimels (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de zalmfilet)
  • 1 eetlepel boter (voor de zalmfilet)
  • 3 eetlepels roomboter
  • Rasp van 1 citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Snufje zout
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • Citroenschijfjes, om te serveren