Ingrediënten
  • 120 milliliter light bier
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 110 gram pittige cheddar kaas, geraspt
  • 60 gram cheddar kaas, geraspt
  • 1,5 theelepel maïzena
  • 4 eetlepels gebakken spekjes, fijngesneden
  • 1 bosuitje eetlepel bosuitjes, fijngesneden
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 120 milliliter light bier
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 110 gram pittige cheddar kaas, geraspt
  • 60 gram cheddar kaas, geraspt
  • 1,5 theelepel maïzena
  • 4 eetlepels gebakken spekjes, fijngesneden
  • 1 bosuitje eetlepel bosuitjes, fijngesneden

Je wilt nooit meer anders!

Een smeuïge kaasfondue is nooit weg. Helemaal tijdens de feestdagen is het leuk om je met vrienden en/of familie tegoed te doen aan de kaasfondue. Heb je zin om je gezelschap een zelfgemaakte kaasfondue voor te schotelen? Maak dan deze variant met cheddar en spekjes. Ontzettend lekker en erg makkelijk om te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Doe het bier samen met de knoflook, mierikswortel, mosterd, Worcestershire saus in een soeppan en roer dit tot een geheel.
  • Combineer in een kom de kazen met de maïzena.
  • Voeg de helft van de kaas toe wanneer het bier kookt en draai het vuur laag.
  • Blijf continu roeren tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg daarna steeds een beetje kaas toe terwijl je blijft roeren.
  • Voeg als laatste de spekjes toe en roer dit door het kaasmengsel.
  • Doe de kaasfondue in je fonduepan en sprenkel er nog de bosuitjes overheen.
  • Eet de kaasfondue met nacho’s, knakworstjes, champignons, brood, ananas, broccoli of bloemkool.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gevuld brood met ham, kaas en heerlijke kruiden 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Copy Kat | Beeld: Pixabay