Sabine

Op Gordon kun je altijd rekenen

Als er iemand is die verstand heeft van koken, is het Gordon Ramsay wel. Moeiteloos lijkt de chefkok het ene na het andere gerecht uit zijn mouw te toveren. Hoogtijd om eens wat trucjes van Gordon af te kijken, zeker nu het kerstdiner steeds dichterbij komt.

Zo pak je het koken tijdens de feestdagen aan.

Geheimen van de kok
De site Buzzfeed wist een paar kooktrucjes van Gordon te achterhalen. En dat is maar goed ook, want wij maken daar dankbaar gebruik van. De volgende dingen kun je volgens Gordon het beste doen wanneer je gerechten wilt bereiden voor die hectische periode.

 • Maak zoveel mogelijk van tevoren klaar
  Ramsay raadt je tijdens het bereiden van het kerstdiner aan om van tevoren zoveel mogelijk te doen: “Op deze manier houd je zoveel mogelijk tijd over voor je familie”. Zo kun je sauzen makkelijk van te voren bereiden en ook groenten kun je best een dag van te voren maken.
 • Spruitjes klaarmaken
  Serveer je met kerst spruitjes? Dan moet je de mini kooltjes volgens Gordon eerst even 2 minuten in water koken, afgieten en de spruiten daarna in een koekenpan met spek bakken. Op deze manier vindt iedereen ze volgens de kok lekker.
 • Drapeer bacon over je kalkoen/kip
  Staat een kalkoen op het menu? Dan riskeer je al snel dat-ie uitdroogt wanneer je hem bereidt. Gordon raadt daarom aan om bacon over je kalkoen te draperen. Het geeft je vlees een extra lekkere smaak en het vet van de bacon voorkomt dat je kalkoen uitdroogt.
 • Laat je kalkoen tweeënhalf uur rusten
  Is je kalkoen klaar? Wacht dan tweeënhalf voordat je ‘m aansnijdt. “Wanneer het vlees relaxt, worden de sappen beter opgenomen, waardoor het sappig en zacht wordt”, onthult Gordon. “Plus: het is daarna makkelijker om aan te snijden.”
 • Gebruik kurkuma voor je aardappelen
  Ga je aardappelen serveren? Gebruik dan een beetje kurkuma. Gordon past dit trucje graag toe omdat het je aardappelen een goudbruine kleur geeft. “Het geeft je aardappelen een prachtige gouden kleur en voorziet het van een heerlijke aardse smaak.”
 • Maak jus met tomaten
  Ga je jus maken? Voeg dan net als Gordon twee à drie tomaten toe. De tomaten geven het een frisse kleur en het helpt de jus om wat dikker te worden. Bovendien is die tomatensmaak ook heerlijk.

Lees ook: Zó zorgt Gordon Ramsay dat hij altijd een goede tafel in een restaurant heeft

Wil je deze tips bewaren? Pin het artikel dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay