Ingrediënten
  • 2 blikken (255 gram) brood- of croissantdeeg 
  • 100 gram mozzarella
  • 70 gram chilipepers
  • 10 gram verse basilicum
  • 150 gram salami
  • 150 gram ham
  • 115 gram prosciutto
  • 8 plakjes provolone kaas
  • Zout, naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie, optioneel, voor de dip
  • Balsamico azijn, optioneel, voor de dip
Sanne
30 min + 40 min wachttijd min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 2 blikken (255 gram) brood- of croissantdeeg 
  • 100 gram mozzarella
  • 70 gram chilipepers
  • 10 gram verse basilicum
  • 150 gram salami
  • 150 gram ham
  • 115 gram prosciutto
  • 8 plakjes provolone kaas
  • Zout, naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie, optioneel, voor de dip
  • Balsamico azijn, optioneel, voor de dip

Knapperig van buiten, smeuïg vanbinnen 

Een gevuld brood is heerlijk én het ziet er ontzettend leuk uit. Dit brood is gevuld met ham, kaas en heel veel lekkere kruiden. Hij is knapperig van buiten en lekker smeuïg vanbinnen. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken, wat willen we nog meer? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit is hoe je het gevuld brood maakt: 

  • Verwarm de oven voor op 190ºC. 
  • Rol de blikken brooddeeg uit en snijd het deeg in driehoeken.
  • Pak een grote bakplaat, bedek met bakpapier. 
  • Plaats een kom van ongeveer 12 centimeter in diameter in het midden. 
  • Leg de driehoeken in een ring rond de kom, met de punten naar buiten. Zorg ervoor dat het deeg elkaar overlapt aan de kant van de kom.
  • Bedek het deeg vervolgens met de verschillende ingrediënten. Begin met mozzarella en ga door met de chilipepers, basilicum, salami, ham, prosciutto en provolone. Laat de kom steeds in het midden staan en leg de ingrediënten eromheen. Vouw de plakken ham en kaas dubbel, zodat de stapel ingrediënten niet te breed wordt. 
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Vouw de broodring nu dicht. Leg de punt van de driehoek over de vulling en stop de randen onder de onderste laag deeg. Herhaal dit rond de ring, totdat de hele vulling is omsloten.
  • Ze de bakplaat 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is.
  • Laat het brood 5 tot 10 minuten afkoelen.
  • Serveer met olijfolie en balsamico.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gevuld brood met kip en parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty