Ingrediënten
  • 455 gram mozzarella (in blokvorm)
  • 125 gram bloem
  • 2 grote opgeklopte eieren
  • 115 gram broodkruimels
  • bakspray
  • wafelijzer
  • 3 kleine kommen
  • bosui, in kleine ringetjes gesneden (als topping)
  • marinarasaus (om de wafels in te dippen)
Jasmijn
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram mozzarella (in blokvorm)
  • 125 gram bloem
  • 2 grote opgeklopte eieren
  • 115 gram broodkruimels
  • bakspray
  • wafelijzer
  • 3 kleine kommen
  • bosui, in kleine ringetjes gesneden (als topping)
  • marinarasaus (om de wafels in te dippen)

Heerlijk voor de kaasliefhebbers

Voor iedereen die dol is op zowel wafels als mozzarella, is dit recept een echte topper. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen een kwartier heb je heel bijzondere wafels op je bord liggen. Lekker als lunch of kleine snack tussendoor!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Een nieuwe toepassing voor je wafelijzer

Kaas: we zijn er dol op. Mozzarella is een kaassoort die we veel gebruiken als ‘extra’ ingrediënt in maaltijden. Dit recept stelt mozzarella echter centraal, want de kaas is letterlijk het hart van de wafels. Iedereen kan dit maken, het is snel klaar en je zult er gegarandeerd van smullen. Ideaal als je je wafelijzer eens voor iets anders wilt gebruiken dan ‘reguliere’ wafels.

Zo maak je de mozzarellawafels

  • Laat je wafelijzer vast opwarmen, op middelhoge temperatuur.
  • Snijd het blok mozzarella in vier repen.
  • Snijd elk van die vier repen mozzarella nog weer in twee stukken, zodat je acht vierkantjes hebt.
  • Zet de drie kleine kommen naast elkaar neer. Doe de bloem in een kom, de eieren in een andere en de broodkruimels in de derde.
  • Pak een blok mozzarella en rol dit eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de broodkruimels.
  • Herhaal het proces met drie andere blokjes.
  • Spray je wafelijzer in met de bakspray.
  • Plaats de vier mozzarellablokjes in je wafelijzer en laat ze 2 minuten opwarmen.
  • Herhaal dit proces met de andere vier blokjes, zodat je acht kleine wafels hebt.
  • Garneer de wafels eventueel met wat bosui en serveer ze met wat marinarasaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Huh? Je kunt ook wafels maken met slechts één ingrediënt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty