Ga jij dit proberen?

Bij KookFans zijn we dol op wafels, maar soms hebben wij niet alles in huis om goed beslag te maken. Gelukkig heeft The Kitchn een manier gevonden om alsnog smakelijke wafels te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is…bladerdeeg.

Bladerdeeg wafels

Ja echt, van bladerdeeg kun je ook smakelijke wafels maken. Als je de velletjes bladerdeeg een nachtje in de koelkast laat ontdooien, zijn ze de dag erna makkelijk in de gewenste grootte te snijden. Leg het deeg daarna in je wafelijzer en na vijf minuten heb je wafels die niet van echt te onderscheiden zijn. Je bent niet alleen sneller klaar dan met normaal beslag, maar scheelt het ook nog eens een hoop afwas. Win-win!

In onderstaande filmpje laten ze dit handige trucje zien!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kitchn (@thekitchn)

Crispy en goudbruin

Volgens The Kitchn krijgt het bladerdeeg dezelfde goudbruine kleur als normale wafels. Wel zul je aan de textuur merken dat ze wat kruimeliger zijn. De smaak is crispy en boterachtig, maar dat klinkt ons alleen maar als muziek in onze oren!

Hartig beleg

Wat het voordeel van bladerdeeg is, is dat het minder zoet is dan normaal wafelbeslag. Hierdoor kun je de wafels ook beleggen met een hartige toppings. Ga bijvoorbeeld los met geitenkaas en bacon, of kruidenboter en zalm. Of wat dacht je van buikspek? Uiteraard kun je ook altijd nog kiezen voor een klontje gezouten boter en ahornsiroop. Wij kunnen in elk geval niet wachten om ze te proberen!

Ook lekker: Recept: deze Oreo-wafels maak je met maar twee ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Cristina Matos