Jasmijn

Een leuke variatie op de traditionele borrelhapjes

Een borrelplank is altijd een goed idee als je meerdere mensen over de vloer krijgt en een variatie aan hapjes wilt aanbieden. Op zo’n plank liggen de verschillende hapjes echter allemaal los van elkaar. Bij de nieuwste trend, het ‘butter board’, worden ze met elkaar gecombineerd. Wij vertellen je er meer over.

Brood, boter en toppings

Zoals altijd hebben we de nieuwste trend gespot op TikTok. Daar verschijnen nu diverse video’s waarin mensen vertellen over hun eigen butter board. Wat het precies is? Eigenlijk is het een uitgebreide vorm van een borrelplank. Je pakt een houten plank, smeert daar een dikke laag boter op en versiert het geheel vervolgens met diverse toppings. Je bakt brood af in de oven en haalt dat door het mengsel heen. Hieronder laat @justine_snacks een voorbeeld zien:

@justine_snacksI like this one idk I’m in a silly goofy butter mood? original sound – speed songs

Veel mogelijk

De mogelijkheden voor deze vorm van een borrelplank zijn eindeloos. Je kunt er bijvoorbeeld ui, zout, peper, basilicum en tomaat op strooien, zodat je een soort pizza-idee krijgt. Of wat dacht je van een variant met nootjes, sla en chilivlokken? Mocht je nou niet van pure (gezouten) boter houden, dan zou je dat ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld kruidenboter of cream cheese.

Schoonmaken en snel opeten

Er zijn wel een paar dingen waar je bij een butter board op moet letten. Het eerste punt is dat je een plank moet kiezen die je makkelijk schoon kunt maken. Zoals in de video ook al te zien is, levert het namelijk wat meer rommel op dan een ‘gewone’ borrelplank. Ook is het handig om rekening te houden met voedselallergieën bij je gasten, omdat er bij een butter board makkelijker kruisbesmetting kan plaatsvinden.

Tot slot is het van belang dat je de toppings snel na het maken van het butter board opeet, omdat ze na twee uur al een stuk minder lekker zijn. Als je het board graag wilt bewaren, is het slim om het na die twee uur in de koelkast te zetten. Wij worden hoe dan ook enthousiast van het idee en gaan het binnenkort zeker uitproberen. Wat zou jij allemaal op een butter board leggen?

Lees ook: Lekker en makkelijk: zo maak je zelf kruidenboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: Unsplash, Taylor Kiser, TikTok @justine_snacks