Ingrediënten
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd
  • 400 gram penne, gekookt volgens de instructies
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel (zwarte) peper
  • 3 kipfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram oesterzwammen
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 500 milliter kookroom
  • 1 eetlepel peterselie, gedroogd
  • 1 eetlepel bieslook, gedroogd
  • 1 eetlepel dille, gedroogd
  • Zout naar smaak
09 oktober 2018
20 min.
4 - 6 pers.

Deze romige pasta met oesterzwammen en kip staat zo op tafel!

Romige sauzen gaan perfect samen in een heerlijk pastagerecht. Zo ook dit recept met penne, oesterzwammen en kip. Wil je het gerecht liever vegetarisch eten? Geen probleem, dan laat je gewoon de kipfilet achterwege! Een heerlijke maaltijd om doordeweeks te maken. Wanneer staat deze week dit gerecht bij jou op tafel?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Meng de oregano, uipoeder, knoflookpoeder, zout, cayennepeper en peper in een klein schaaltje.
  • Verdeel de kruidenmix over de kipfilets.
  • Verhit de olie en de boter in een grote pan en bak de kipfilets ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
  • Haal van het vuur en snijd, wanneer de kipfilets voldoende gekoeld zijn om te verwerken, in stukken.
  • Bak intussen de oesterzwammen in de pan met de boter en olie. Voeg de geperste knoflook toe en kook tot het geurig is.
  • Giet de kookroom erbij en verlaag het vuur zodat de saus zacht kan sudderen.
  • Laat 5 minuten indikken en voeg dan de gedroogde kruiden en zout naar smaak toe.
  • Voeg de gebakken kip en de gekookte pasta toe en roer goed door.
  • Dien het gerecht heet op en genieten maar!

Bekijk hier de video met de volledige kookinstructie:

Lees ook: Recept: appeltaart met Baileys, kaneel en karamel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twisted | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd
  • 400 gram penne, gekookt volgens de instructies
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel (zwarte) peper
  • 3 kipfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram oesterzwammen
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 500 milliter kookroom
  • 1 eetlepel peterselie, gedroogd
  • 1 eetlepel bieslook, gedroogd
  • 1 eetlepel dille, gedroogd
  • Zout naar smaak