Sabine
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 310 gram patentbloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 gram bakpoeder
  • 70 gram lichtbruine suiker
  • 115 gram ongezouten boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 120 gram yoghurt
  • 30 gram melk
  • 130 tot 180 gram cheddarkaas, geraspt
  • 100 gram ham, in blokjes
  • 100 gram lente-ui, in ringen

Correctie: scones met heel veel kaas

Denken we aan een high tea? Dan denken we aan scones met clotted cream en jam. Lekker, dat zeker. Maar het hapje kun je ook een hartige twist geven. Neem nu deze ham kaasscones die minstens net zo lekker zijn als de zoete variant.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de bloem, zout, peper en bakpoeder in een kom en meng.
  • Voeg de boter toe en kneed tot een zandachtige structuur is bereikt.
  • Voeg het ei, de yoghurt en melk toe en meng.
  • Houd een eetlepel van de geraspte kaas, ham en lente-ui apart en voeg de rest van deze ingrediënten toe aan het beslag. Meng goed.
  • Laat het beslag daarna 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en haal daarna 8 gelijke stukken uit het beslag. Vorm hier een bol van, of een andere vorm naar keuze, en plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.               
  • Verdeel de overgebleven kaas, lente-ui en ham over de scones.
  • Bak de scones in 18 tot 20 minuten goudbruin.
  • Laat na het bakken afkoelen.
  • Geniet ervan!                                                                          

Lees ook: Wat een droom: De Pindakaaswinkel geeft 10 jaar gratis pindakaas weg

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Sweet Hailey | Beeld: Videostill YouTube Sweet Hailey