Ingrediënten
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 ananasschijf
  • 1 Maraschinokers
  • 1 eetlepel ei, losgeklopt
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Snufje bakpoeder
  • 2 eetlepels ananassap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Scheutje vanille-extract
Christel
4 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 ananasschijf
  • 1 Maraschinokers
  • 1 eetlepel ei, losgeklopt
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Snufje bakpoeder
  • 2 eetlepels ananassap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Scheutje vanille-extract

Lekker dat het is

Wie dol is op zelfgemaakte baksels weet vast wel dat je eens in de zoveel tijd kunt snakken naar een heerlijke, zelfgebakken traktatie. Zelf een taart of cake maken is niet zoveel werk, maar het kan zo een uur duren voordat het klaar is met bakken in de oven. Gelukkig kun je heel makkelijk wat lekkers in de magnetron bakken, zoals dit omgekeerde ananastaartje.

Wat moet je doen?

  • Doe de lichtbruine suiker in een grote mok (deze moet geschikt zijn voor 350 milliliter) en leg het ananasschijfje erop en leg de Maraschinokers in het midden.
  • Doe de bloem, kristalsuiker, zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg ananassap, zonnebloemolie, vanille-extract en het ei toe en mix dit tot een geheel met een garde.
  • Schenk het beslag in de mok en stel je magnetron in op 700 watt. Zet je mok 2,5 minuten in de magnetron. Prik met een tandenstoker in het gebakje om te zien of het gaar is.
  • Keer het ananastaartje om en klaar is Kees.

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Crouton Crackerjacks | Beeld: videostil Crouton Crackerjacks