22 september 2021

Snel weer een cocktailavond plannen

Het Italiaanse drankmerk Martini en sterrenchef Sergio Herman hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw drankje. Samen hebben ze een gloednieuwe ready-to-serve cocktail ontwikkeld: Martini Spritzante. Een frisse cocktail die zo je in kunt schenken. Ideaal voor een gezellige borrelavond!

Martini Spritzante

Sergio Herman is naast sterrenchef ook groot liefhebber van de Italiaanse keuken. Het drankje is dan ook een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten en drinken de boventoon voeren. Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille. De bittere toets brengt het geheel goed in balans. En helemaal ideaal: de cocktail zit kant-en-klaar in een fles.

Gedroomde samenwerking

Italië zit in het hart van Sergio. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over deze samenwerking. “Toen de kans voorbijkwam om samen te werken met één van Italiës meest iconische merken moest ik geen twee keer nadenken. Samen met de master blender van Martini heb ik mijn Spritzante ontwikkeld”, vertelt de sterrenchef. “Dat ik hiermee een bijdrage aan het rijke oeuvre van dit topmerk heb mogen leveren maakt me enorm trots.” Ook Francis Debeuckelaere, Regional President voor Bacardi, eigenaar van Martini, is blij met de samenwerking. “Het is de perfecte samenwerking. Martini creëert de ultieme aperitivo momenten en Sergio creëert ongelooflijke smaakcombinaties met de beste en fijnste ingrediënten. We wisten dat het samenbrengen van Martini en Sergio iets bijzonders zou opleveren en Martini Spritzante is precies dat – een fantastisch aperitief voor het feestseizoen.”

Zo serveer je Martini Spritzante

Martini Spritzante wordt bij voorkeur uitgeschonken in een wijnglas. Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde Spritzante erin en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum. Vanaf eind oktober is Martini Spritzante exclusief en in een gelimiteerde oplage te koop bij Jumbo. De aanbevolen adviesprijs is €12,49 per fles. Proost!

Ook lekker: Recept: 3 verfrissende cocktails met Bacardí Spiced Rum

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Martini Spritzante