Ingrediënten
  • Voor de korst:
  • 200 gram biscuits
  • 90 gram gesmolten boter
  • Voor de vulling:
  • 500 gram roomkaas, zoals mascarpone
  • 180 milliliter kokosroom
  • 90 gram kokosrasp
  • 300 gram witte chocolade
  • 10 gram gelatine + 50 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • 45 gram geroosterde kokosvlokken
Marlieke
40 min. + 6 uur wachttijd min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de korst:
  • 200 gram biscuits
  • 90 gram gesmolten boter
  • Voor de vulling:
  • 500 gram roomkaas, zoals mascarpone
  • 180 milliliter kokosroom
  • 90 gram kokosrasp
  • 300 gram witte chocolade
  • 10 gram gelatine + 50 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • 45 gram geroosterde kokosvlokken

Romig, tropisch en ontzettend eenvoudig te maken!

Een cheesecake die niet de oven in hoeft, dat vinden we toch altijd wel makkelijk. Dit is de ideale tropische taart voor iedereen die graag Bounty’s eet, dol is op zoetigheid en niet te lang in de keuken wil staan. Je moet hem wel even op laten stijven, maar daarna snij je zó een dikke punt uit deze romige kokoscheesecake!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je de kokoscheesecake:

  • Doe de biscuits in een blender of verkruimel ze door ze in een Ziploc-zakje te doen en er met de deegroller overheen te gaan. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng goed door. Verdeel het mengsel over een springvorm van 20 cm doorsnee en druk goed aan.
  • Meng in een klein kommetje de gelatine en het water. Laat 10 minuten staan.
  • Klop in een grote kom de roomkaas op totdat deze zacht en romig is. Voeg dan de kokosroom en het vanille-extract toe en meng tot een glad geheel.
  • Smelt de witte chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Roer om de 20 seconden, totdat de chocolade volledig gesmolten is. Roer de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel.
  • Doe de gelatine 15 seconden in de magnetron. Meng dan een paar eetlepels van het roomkaasmengsel door de gelatine. Giet dit mengsel terug in het roomkaasmengsel en roer totdat alles volledig is gemengd. Roer tot slot de kokosrasp door het beslag.
  • Vul de rest van de springvorm met het roomkaasmengsel. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de vorm en garneer met de geroosterde kokosrasp. Deze kun je zelf maken door 45 gram geraspte kokos kort te roosteren in een antiaanbakpan.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Makkelijke no bake After Eight cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: videostill