Ingrediënten
  • 190 gram Oreo-koekjes
  • 5 eetlepels gesmolten boter
  • 900 gram volvette roomkaas, zoals MonChou
  • 175 gram poedersuiker, gezeefd
  • 50 gram cacaopoeder, gezeefd
  • 720 gram ongezoete slagroom
  • 1 theelepel pepermunt-aroma
  • 1 doosje After Eight
  • Ter garnering:
  • Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Muntblaadjes
Marlieke
Ingrediënten
  • 190 gram Oreo-koekjes
  • 5 eetlepels gesmolten boter
  • 900 gram volvette roomkaas, zoals MonChou
  • 175 gram poedersuiker, gezeefd
  • 50 gram cacaopoeder, gezeefd
  • 720 gram ongezoete slagroom
  • 1 theelepel pepermunt-aroma
  • 1 doosje After Eight
  • Ter garnering:
  • Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Muntblaadjes

Deze romige cheesecake zit vol met After Eight-chocolaatjes

De combinatie van pepermunt en chocolade is niet voor iedereen weggelegd, maar de échte liefhebbers kunnen er juist nooit genoeg van krijgen. Die laatste categorie moet deze romige cheesecake zeker proberen, want de eenvoudig te maken taart zit tjokvol After Eight-chocolaatjes. Chocolade-pepermunt-fans kunnen hun hart ophalen!

De taart maak je het beste een dag van tevoren, zodat hij voldoende tijd krijgt om op te stijven.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de taart:

  • Maal de Oreo-koekjes fijn tot kruimels. Meng deze kruimels met de gesmolten boter in een kleine kom.
  • Vet een springvorm van circa 23 centimeter doorsnede in. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
  • Klop vervolgens de roomkaas luchtig in een grote kom. Voeg dan de poedersuiker en cacaopoeder toe en blijf kloppen met een mixer op lage stand totdat alles is gemengd.
  • Voeg de slagroom en het pepermunt-aroma toe aan het roomkaasmengsel en meng het voorzichtig door elkaar heen totdat alles net is vermengd.
  • Snijd de After Eight-chocolaatjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan het roombeslag. Verdeel het beslag over de koekkruimels in de springvorm en strijk glad.
  • Zet de taart minstens 5 uur in de vriezer om op te stijven. Haal de taart 1-2 uur voor het opdienen uit de vriezer.
  • Garneer de taart met een toefje slagroom, pepermuntblaadjes, chocoladesaus en stukjes After Eight (optioneel).
  • Snijd een lekker dikke punt af en smullen maar!

Ook lekker:  No bake Lotus Speculoos cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Busy Baker |  Beeld: videostill