Ingrediënten
  • Muffinvorm/muffinbakplaat met 12 vormen
  • Kant-en-klaar ‘Jumbo Roomboter Zandkoekjes Deeg’, 500 gram
  • Bakspray of boter om de muffinvorm mee in te vetten
  • 1 pak vanille kloppudding, 75 gram
  • 500 milliliter kokosmelk
  • Slagroom in spuitbus
  • 100 gram kokossnippers
40 min.
12 pers.

Deze minitaartjes zijn een feest om te maken

Ben je gek op zoetigheden, maar helaas niet gezegend met goede bak-skills in de keuken? Wees niet getreurd, want deze romige kokos-vanillecupjes zijn zo makkelijk om te maken, dat werkelijk iedereen ze kan maken! Ook de kinderen vinden het een feest om deze minitaartjes te bakken. En het allerleukste aan al dat bakplezier: natuurlijk samen genieten van deze verrukkelijke cupjes!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Vet een muffinvorm in met bakspray of boter.
  • Snijd het koekjesdeeg in 12 porties. Druk elke schijf deeg in de muffinvorm en duw de zijkanten voorzichtig omhoog om een cupje te vormen. Bak 10-12 minuten, of tot de koekjes licht goudbruin zijn in de voorverwarmde oven.
  • Gebruik – zodra de cupjes uit de oven komen – een klein borrelglas (ook ingevet met bakspray of boter) om het midden van elk cupje voorzichtig naar beneden te drukken.
  • Zet de tray opzij om minimaal 20 minuten af te koelen.
  • Maak ondertussen vanillepudding.
  • Combineer in een middelgrote kom de vanille kloppudding en kokosmelk en klop tot het mengsel net dik begint te worden. 
  • Schep pudding in gekoelde cupjes.
  • Rooster in een klein pannetje de kokossnippers tot ze lichtbruin verkleuren.
  • Top de kokos-vanillecupjes met slagroom en garneer met de geroosterde kokossnippers.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Churros wentelteefjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Muffinvorm/muffinbakplaat met 12 vormen
  • Kant-en-klaar ‘Jumbo Roomboter Zandkoekjes Deeg’, 500 gram
  • Bakspray of boter om de muffinvorm mee in te vetten
  • 1 pak vanille kloppudding, 75 gram
  • 500 milliliter kokosmelk
  • Slagroom in spuitbus
  • 100 gram kokossnippers