Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • 450 gram groene asperges
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 citroen
20 min.
2 pers.

Lekker makkelijk en gezond!

Geen zin om uren in de keuken te staan om een lekkere, maar ook gezonde maaltijd op tafel te toveren? Dan is dit koolhydraatarme recept alles waar je naar op zoek bent. Supermakkelijk om te maken en het is ook nog eens laag in calorieën. Zo bevat één portie slechts 283 calorieën. Als dat geen gezonde en verantwoorde maaltijd is, weten wij het ook niet meer!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Zo maak je het:

  • Verhit een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en breng op smaak met wat zout en chilivlokken.
  • Bak beide zijden van de garnalen tot ze roze van kleur zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Snijd de onderzijde van de groene asperges af (± 1 centimeter). Snijd ze vervolgens doormidden.
  • Doe de asperges in dezelfde pan als van de garnalen en voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met wat zout, de geperste knoflookteen en de geraspte verse gember. Bak de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Doe de garnalen opnieuw in de pan en schenk de sojasaus erbij.
  • Roer tot alle ingrediënten gemixt zijn en knijp vlak voor het serveren het sap uit de citroen boven de pan.
  • Serveer direct. Geniet ervan!

Ook lekker: Kipfilet met Franse uienvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • 450 gram groene asperges
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 citroen