Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 60 milliliter melk
  • 50 gram + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 + 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een half stokbrood in 6 gelijke plakken (± 2 à 3 centimeter per plak)
  • 2 eetlepels (room)boter
15 min.
3 - 4 pers.

Voor dit ontbijt mag je ons iedere dag wel wakker maken!

Oud stokbrood gooien we vaak na één dag al weg. Want als het oud en slof is, smaakt het brood toch niet meer zo lekker. Om voedselverspilling tegen te gaan hebben we een goede tip voor je: maak er churros wentelteefjes van! Dit heerlijke ontbijt- of lunchrecept heb je zo gemaakt én je hoeft dat overgebleven stokbrood niet meer weg te gooien. Win-win, dus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de wentelteefjes:

  • Klop de eieren en de melk samen met 1 eetlepel kristalsuiker, een halve theelepel kaneel en vanille extract in een brede ondiepe kom.
  • Doop het brood in het ei-mengsel en draai om het gelijkmatig te laten weken (laat niet te lang weken, anders krijg je sompige wentelteefjes).
  • Mix in een aparte ondiepe kom de overgebleven suiker (50 gram) en kaneel (1 theelepel).
  • Verwarm een koekenpan met (room)boter.
  • Als de pan heet is, bak het ei doordrenkte brood in porties van 4 of 5 plakjes op middelhoog vuur aan elke kant goudbruin.
  • Doop elk brood direct na het bakken in het kaneelsuikermengsel om het gelijkmatig te bedekken (gebruik een tang om te voorkomen dat je vingers verbranden).
  • Bak de rest van het brood tot het goudbruin is en herhaal met het kaneelsuiker.
  • Laat de wentelteefjes na het bakken iets afkoelen.
  • Geniet ervan!

Extra tip: in de onderstaande video worden de wentelteefjes geserveerd met een bolletje vanille ijs. 

Ook lekker: Cheesecake met advocaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill Cafe Delites

Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 60 milliliter melk
  • 50 gram + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 + 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een half stokbrood in 6 gelijke plakken (± 2 à 3 centimeter per plak)
  • 2 eetlepels (room)boter