Een aantal lekkere en simpele cocktails met wijn

Een glas wijn is niet alleen heerlijk bij een uitgebreid diner, bij de borrel of gewoon zo op de bank. Wijn leent zich ook uitstekend voor een wijncocktail. Met de volgende simpele recepten tover je in een mum van tijd de feestelijkste wijncocktails op tafel.

Hugo-cocktail

Iedereen kent de Hugo-cocktail wel. De één vindt de voorgemixte cocktail heerlijk en een ander vindt het weer te zoet of juist te slap. Fijn om te weten dat je deze cocktail dus ook prima zelf kunt maken. Door van het ene ingrediënt juist wat meer of minder toe te voegen, bepaal jij zelf hoe je cocktail smaakt.

Dit heb je nodig: 

  • Een fles koude prosecco
  • Bruisend water
  • Vlierbloesemsiroop
  • Limoen
  • Takjes verse munt
  • Ijsblokjes

Zo maak je het:

  • Pak een groot glas, bij voorkeur een Gin Tonicglas, en schenk daar ongeveer twintig tot veertig milliliter vlierbloesemsiroop in. Hoeveel siroop hangt af van je eigen smaak.
  • Voeg daar ongeveer een wijnglas prosecco aan toe en een flinke scheut bruisend water.
  • Maak de cocktail af met een schijfje limoen, takjes verse munt en ijsblokjes.

Mimosa 

Een Mimosa is de perfecte cocktail voor een zondagse brunch. Het leuk? Je kunt ‘m makkelijk zelf maken. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig:

Dit heb je nodig: 

  • Sinaasappelsap
  • Mousserende wijn
  • Cointreau

Zo maak je het: 

  • Giet een evenredig deel sinaasappelsap en mousserende wijn in een champagne- of Gin Tonicglas en voeg daar een scheutje Cointreau aan toe.
  • Roer het door met een rietje en serveer de Mimosa lekker gekoeld. Deze cocktail kun je natuurlijk sterker of juist minder sterk maken door de hoeveelheden van de verschillende ingrediënten aan te passen.

Pimp die bubbel

Of je nu champagne, cava, crémant of prosecco in huis hebt, zo’n glas bubbels kan altijd nog feestelijker gemaakt worden. Voeg stukjes fruit toe, schenk het in een leuk glas en serveer maar uit. Frambozen, aardbeien, blauwe bessen, het zijn allemaal fruitsoorten die zich uitstekend lenen voor het versieren van een glas mousserende wijn. Gebruik je bevroren fruitstukjes? Dan fungeert het ook nog eens als een soort ijsblokje. Super handig. En vind je de smaak van je bubbel wat saai? Kijk dan of je er een heel klein beetje siroop aan toe kan voegen. Vlierbloesemsiroop is dus erg lekker in een glas Prosecco.

Bestel wijn online

Om snel en veilig wijn in huis te halen, kun je terecht bij de Wijnbeurs. Online zijn allerlei verschillende soorten wijn te krijgen. Van mousserende wijnen tot rode wijnen en van frisse witte wijnen tot flessen fruitige rosé.

Lees ook: Recept: zalmfilet in een romige wijnbotersaus

Beeld: Unsplash