Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 kipfilets of kippendijen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 225 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 180 milliliter marsala wijn
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter verse slagroom
  • 2 eetlepel verse peterselie, gehakt
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 kipfilets of kippendijen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 225 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 180 milliliter marsala wijn
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter verse slagroom
  • 2 eetlepel verse peterselie, gehakt

Een heerlijk recept voor een drukke doordeweekse avond

Kip marsala is een klassiek gerecht dat romig, snel en onweerstaanbaar lekker is. De romige saus gemaakt van marsalawijn, volle slagroom en champignons is heerlijk in combinatie met kipfilet. Serveer de marsala kip met pasta of rijst. Het is het perfecte doordeweekse avondmaal en we voelen ons absoluut eens schuldig wanneer we het drie dagen op rij maken.

Staat de romige kip marsala kip met champignons deze week ook bij jou op het menu?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kip marsala:

  • Voeg de bloem in een ondiepe kom en breng op smaak met zout en peper. Haal de kipfilets of kippendijen door de bloem.
  • Smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel roomboter en olijfolie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg hem op een bord.
  • Maak marsalasaus: Smelt de resterende 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en voeg gesneden champignons toe. Bak tot de champignons goudbruin zijn, 6 tot 8 minuten (als de pan droog lijkt, voeg een scheutje olijfolie toe).
  • Voeg de geperste knoflooktenen toe en kook tot geurig, breng eventueel op smaak met wat extra zout.
  • Voeg marsalawijn, kippenbouillon, verse slagroom en verse peterselie toe en laat sudderen.
  • Doe de kip terug in de koekenpan en schep de saus over de filets. Laat sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 10 minuten.
  • Serveer de kip marsala met pasta of rijst.
  • Eet smakelijk!

Bekijk de video met kookinstructie hier:

Lees ook: Recept: kazige gevulde courgettes met garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish