Het is een kleine moeite met veel resultaat!

Let je graag op de kleintjes? Dan doe je er goed aan om in de supermarkt te kiezen voor een kropsla in plaats van de voorgesneden variant in zak. Het enige nadeel, zo’n grote krop krijgt niet iedereen even snel op. Na korte tijd beginnen de bladeren bruin te kleuren en eten we de krop liever niet meer op. Zo belandt het al snel in de prullenbak en dat is zonde. Met een simpele truc zorg je dat je kropsla veel langer meegaat.

Bewaar je kropsla op deze manier en je hebt er dagenlang plezier van.

Kropsla

Sla is een van de meest gekochte groente in ons land. Niet heel gek, want deze veelzijdige bladgroente past bij ontzettend veel gerechten. Een vitaminebom is de groene sla helaas niet, maar kan wel goed gecombineerd worden met andere groenten waardoor je gemakkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine en mineralen op een dag komt.

Trucje

Trek je na een aantal dagen de koelkastdeur open en zie je dat je kropsla bruin en bedorven is? Dan kunnen wij je helpen. Want met deze simpele truc zorg je ervoor dat de sla veel langer goed blijft. De kans is groot dat je de krop in de koelkast bewaart in wat vershoudfolie of in de groentelade. Pas een kleine handeling toe vóórdat je de sla in de koelkast legt. Snijd de onderzijde (stam) van de krop af. Maak met de punt van het mes een kruisvorm van ongeveer 2 centimeter diep in het afgesneden stuk van de stam. Vul een kommetje met een laagje water en zet de kropsla met het gesneden kruis in het bakje water. Bewaar het vervolgens op deze manier in de koelkast en je kan langer genieten van je verse kropsla!

Lees ook: Snijd jij een krop sla ook al je hele leven verkeerd? Met deze truc ben je binnen 2 seconden klaar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash