35 min.
2 pers.

Een heerlijke traktatie voor na het eten

Er zijn in het leven een aantal zekerheden: de kruidnoten liggen ieder jaar steeds vroeger in de winkel, als je te veel eet kom je aan en voor een toetje is altijd plek. Laten we op dat laatste nu eens voortborduren. Want hoe vol je ook zit: deze gevulde appels met cheesecakevulling gaan er altijd wel in.

De appels zijn supersimpel om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gevulde appels:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd eerst het ‘dekseltje’ van de appel. Probeer daarna zo voorzichtig mogelijk de appel uit te hollen. Dat doe je door eerst een paar snedes in de appel te maken (maar niet door de buitenkant). Daarna kun je met een lepel de appel verder uithollen. Zet het vruchtvlees apart.
  • Doe de roomkaas in een kom samen met de gecondenseerde melk en het opgeklopte ei en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Leg drie eetlepels van het appelvlees op een snijplank en snijd dit fijn. Voeg daarna toe aan de kom met roomkaas. Roer opnieuw.
  • Leg de appels op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaasmengsel over de twee appels. Bak 10 minuten.
  • Maak ondertussen de kruimeltopping. Doe de walnoten, suiker en het meel in een kom en meng. Voeg daarna de gesmolten boter toe en roer opnieuw goed.
  • Verdeel de topping over de appels nadat de appels 10 minuten in de oven hebben gebakken. Zet de appels opnieuw in de oven en bak nog 20 minuten. Garneer met wat karamelsaus.

Lees ook: Recept: appeltaart-cheesecake met karamelsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Yasilicious | Beeld: Videostill YouTube Yasilicious

Ingrediënten
  • 2 grote zoete appels
  • 125 gram roomkaas
  • 75 gram gesuikerde gecondenseerde melk
  • 1 ei, opgeklopt
  • Karamelsaus
  • 10 gram meel
  • 10 gram walnoten, gehakt
  • 10 gram bruine suiker
  • 10 gram gesmolten boter