Ingrediënten
  • 3 kleine courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • 1 zakje tacokruiden á 28 gram
  • 95 gram maïs
  • 150 gram zwarte bonen
  • 100 gram cherry tomaten, gesneden
  • 100 gram kaas
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 1 kleine jalapeño, fijn gesneden, ter garnering 
  • Verse koriander ter garnering
Sabine
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 3 kleine courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • 1 zakje tacokruiden á 28 gram
  • 95 gram maïs
  • 150 gram zwarte bonen
  • 100 gram cherry tomaten, gesneden
  • 100 gram kaas
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 1 kleine jalapeño, fijn gesneden, ter garnering 
  • Verse koriander ter garnering

Deze gevulde burrito courgettes zijn ook nog eens geschikt voor een koolhydraatbeperkt dieet

Wie zich waagt aan een koolhydraatbeperkt dieet focust vaak iets te veel op wat er niet meer gegeten kan worden. Laten we het eens omdraaien: focussen op wat je wél kunt eten. Zo kun je deze gevulde courgettes met een kazige burritovulling gewoon op je menu zetten als je op de koolhydraten let.

Eigenlijk eet je een burrito in een courgette-jasje. Door de bonen en mais is-ie niet koolhydraatarm, maar wel koolhydraatbeperkt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol de helften uit. Doe de courgettepulp die je eruit schept in een kom.
  • Plaats de courgettebootjes op een bakplaat en smeer in met 1 eetlepel olijfolie. Bak daarna 13 minuten en haal de courgettes uit de oven.
  • Verwarm in een grote koekenpan de rest van de olijfolie. Voeg de ui en overgebleven courgette toe en laat 4 minuten opstaan. Roer regelmatig.
  • Voeg daarna de knoflook toe en laat 1 minuut opstaan. Voeg daarna de garnalen en tacokruiden toe. Laat 2 minuten opstaan en roer regelmatig.
  • Voeg daarna de maïs, zwarte bonen en tomaten toe. Roer kort en haal de pan daarna van het vuur.
  • Schep het mengsel in de courgettebootjes en verdeel de kaas erover.
  • Plaats de courgettebootjes opnieuw in de oven en bak 15 minuten.
  • Garneer daarna met de jalapeñostukjes en koriander.

Lees ook: 6x onze lekkerste koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish