15 min.
1 pers.

Met slechts een paar ingrediënten tover je deze heerlijke rijst-bowl in elkaar

Er is weer een nieuwe trend op TikTok. Dit keer geen dansje of liedje, maar een gerecht. Jazeker, de supermakkelijke salmon rice bowl van TikTokker Emily Mariko houdt het hele internet bezig. Met wat rijst, zalm en een ijsklontje (ja, echt) creëert zij in een mum van tijd deze heerlijke rijst met zalm. Wij leggen je uit hoe je de rijst-bowl thuis ook maakt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Rijst met zalm (en ijs?)

Met ruim 75 miljoen weergaven en meer dan 7 miljoen likes is de TikTok van Emily Mariko een groot succes te noemen. In de video laat zij zien hoe ze haar beroemde salmon rice bowl maakt. Daarvoor gebruikt ze leftover zalm en rijst. Eerst legt ze de voorgegaarde zalm op een bord en prakt deze met een vork. Vervolgens doet ze daar een grote schep rijst bovenop. En dit is waar het ijsklontje komt kijken. Te zien is dat Emily het ijsklontje in het midden van het bord legt, de rijst afdekt met bakpapier en het bord in de magnetron doet. Tot onze verbazing smelt het ijs niet in de magnetron, met natte rijst als gevolg. Nee, het ijs stoomt als het ware de rijst, waardoor deze de perfecte structuur krijgt.

Sojasaus, mayonaise en sriracha

Vervolgens mengt Emily de rijst en zalm met een gulle hoeveelheid sojasaus, kewpie mayonaise en sriracha. Ze maakt haar rijst-bowl af met wat avocado, nori-vellen en kimchi on the side. Zo gepiept!

@emilymariko

Best lunch of the week!

? original sound – Emily Mariko

Zelf maken

Als je nog kliekjes rijst en zalm over hebt, kun je gemakkelijk de aanwijzingen hierboven opvolgen. Maak je de rijst-bowl from scratch? Kook dan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de zalmfilet in een pan op middelhoog vuur. Kruid de zalm met zout, peper en knoflookpoeder. Het lekkerste is als de zalmfilet een beetje knapperig aan de buitenkant is. Op deze manier krijgt de rijst-bowl veel meer smaak. De zalm en de rijst klaar? Volg dan het recept van Emily verder op. Eet smakelijk!

Lees ook: Bizarre TikTok-trend met knoflook blijkt ontzettend gevaarlijk

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Videostill EasyPeasyPan

Ingrediënten
  • 1 zalmfilet
  • 50-75 gram rijst
  • (Halve) avocado
  • Nori zeewier
  • Kewpie mayonaise
  • Sojasaus
  • Sriracha of chilisaus