30 min.
4 pers.

Op zijn Zwols genieten!

In Zwolle luidt het credo: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Menig Zwollenaar leeft hier naar, en dit vind je dan ook terug in de sfeer van de Hanzestad én de Zwolse keuken. Het gerecht waar elke blauwvinger wel oren naar heeft, is de Zwolse mosterdsoep. Heerlijk door haar nostalgische eenvoud, maar krachtig van smaak door het gebruik van verse producten. Lees gauw verder hoe je dit traditionele recept maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je Zwolse Mosterdsoep:

  • Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook in fijne stukjes.
  • Verhit de boter in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 3 minuten.
  • Schenk het water en de kookroom over de ui en knoflook toe en gooi het bouillonblokje in de pan. Breng het geheel aan de kook en roer goed door. Laat het daarna rustig koken.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan en bak de spekjes. Om ze krokant en gaar te krijgen, bak je ze ongeveer 8 minuten.
  • Halveer de prei in de lengte en was beide delen. Snijd de prei vervolgens in dunne ringen.
  • Roer de mosterd en prei door de soep en kook het 4 minuten op laag vuur mee.
  • Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer dit door de soep.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verdeel de soep over de soepborden en verdeel de spekjes.
  • Eet smakelijk!

Lekker met een plak brood: recept voor mini knoflook-breedbroodjes uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram boter
  • 800 milliliter water
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 prei
  • 50 gram grove mosterd
  • 7 gram maïzena