Sanne
15 + 15 min min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 1 blik brooddeeg
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas

Je hebt er slechts vijf ingrediënten voor nodig 

We zijn dol op een lekker stokbroodje bij de borrel, een soepje of als voorgerecht. Deze mini knoflook-breekbroodjes uit de oven zijn nog nét iets lekkerder dan een standaard stokbrood. De knoflook, peterselie en mozzarella maken de broodjes rijk van smaak en lekker smeuïg. De broodjes zijn ook nog eens ideaal voor deze tijd, want iedereen zijn eigen breekbroodje is ontzettend coronaproof! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de knoflook-breekbroodjes: 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet een muffinvorm in.
  • Snijd het deeg in stevige vierkanten en doe ze in een grote mengkom.
  • Voeg de boter, het knoflookpoeder, de peterselie en de mozzarella toe. 
  • Meng met je handen door elkaar, zorg ervoor dat alle stukjes deeg bedekt zijn.
  • Plaats de stukjes deeg in een muffinvorm, 3 stuks per bakvorm 
  • Zet de muffinvorm in de oven en bak 15 minuten. 
  • De broodjes zijn het lekkerst als je ze meteen uit de oven serveert. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Stap voor stap: zo kun je knoflook invriezen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty