Ingrediënten
  • 15 medjoul dadels
  • 4 eetlepels havermout + extra voor de topping
  • 2 eetlepels kokosrasp + extra voor de topping
  • 2 eetlepels cacaopoeder + extra voor de topping
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 shot koude espresso
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kardemom
30 min.
20 pers.

Lekker, zoet én gezond!

In Zweden eet men volop chokladbollar: een soort chocoladeballetjes die makkelijk zelf te maken zijn. Heel gezond is dat niet, maar gelukkig zijn er volop variaties op. Deze Zweedse chocoladeballetjes komen natuurlijk goed van pas, nu je overal omringd wordt door paaseitjes.

Zo maak je de variatie op de Zweedse chocoladeballetjes

  • Stop alle ingrediënten in de keukenmachine – min de extra beetjes. Zet ongeveer een minuut aan, totdat er een kleverig geheel ontstaat.
  • Zet drie schaaltjes klaar waarin je de extra’s verdeelt voor de toppings. Dus een schaaltje met havermout, een met kokosrasp en een met cacao klaar.
  • Maak met je handen kleine balletjes van het ‘deeg’ uit de keukenmachine.
  • Kies voor elk balletje een van de toppings, en rol deze door dat schaaltje. Leg je balletje hierna op een bord.
  • Zet het bord met de balletjes ongeveer een half uur in de koelkast. De balletjes horen stijf, maar niet hard te zijn.
  • Je Zweedse chocoladeballetjes zijn klaar. Eet smakelijk!

Lees ook: Baileys lanceert mini chocolade eieren voor Pasen (en hier kun je ze kopen)

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fika Magazine | Beeld: Videostill YouTube, Camilla Hamid

Ingrediënten
  • 15 medjoul dadels
  • 4 eetlepels havermout + extra voor de topping
  • 2 eetlepels kokosrasp + extra voor de topping
  • 2 eetlepels cacaopoeder + extra voor de topping
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 shot koude espresso
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kardemom