Vivian
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 zoete aardappelen
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 60 milliliter volvette slagroom
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Verse peterselie, ter garnering

Met deze aardappelpuree maak je jouw feestmaal compleet

Het eind van de maand november is in zicht en Kerstmis komt met rap tempo dichterbij. Ben jij ook al druk aan het bedenken wat er dit jaar op het kerstmenu moet komen te staan? Geen zorgen, wij helpen je een handje. Deze zoete aardappelpuree met knoflook mag namelijk niet op de feesttafel ontbreken. 

Bezoekers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete aardappelpuree

  • Doe de zoete aardappelen in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook op middelhoog tot hoog vuur. Kook tot de zoete aardappelen gaar zijn, zo’n 15 tot 20 minuten. De aardappelen zijn gaar wanneer je geen weerstand voelt als je er met een vork in prikt.
  • Giet de zoete aardappelen af, schil ze en pureer ze tot een gladde massa.
  • Voeg de boter, volvette room, knoflook, zout en peper toe en roer goed door elkaar.
  • Garneer met verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kruidige wortel-linzensoep

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty