Ingrediënten
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram wortels, gewassen en grof geraspt
  • 140 gram rode splitlinzen
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 125 milliliter melk
  • Yoghurt en naanbrood, om mee te serveren
10 + 15 min.
4 pers.

Perfect voor herfst- en winteravonden

Waar salades vaste prik zijn in de zomer, vullen wij de herfst- en wintermaanden het liefst met een lekkere kom soep. Een favoriet op de redactie is deze kruidige wortel-linzensoep, die niet alleen enorm gezond is, maar ook nog eens binnen een half uur te maken is. Geniet ervan!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de wortel-linzensoep

  • Verhit een grote pan en bak de komijnzaad en de chilivlokken, zo’n 1 minuut of totdat ze in de pan beginnen te springen en beginnen te geuren.
  • Schep ongeveer de helft van de komijnzaad en chilivlokken uit de pan en zet opzij. Voeg de olijfolie, geraspte wortels, rode linzen, groentebouillon en melk toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Laat 15 minuten sudderen tot de linzen gezwollen en zacht zijn.
  • Klop de soep met een staafmixer of in een foodprocessor tot een gladde massa (of laat de soep grof als je dat liever hebt).
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper. Maak de soep af met een klodder yoghurt en besprenkel met de overgebleven kruiden. Serveer met verwarmde naanbroodjes.
  • Geniet van de heerlijke wortel-linzensoep!

Lees ook: Recept: makkelijke ovenschotel met rijst en kruidige kip

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Unsplash, Monika Grabkowska

Ingrediënten
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram wortels, gewassen en grof geraspt
  • 140 gram rode splitlinzen
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 125 milliliter melk
  • Yoghurt en naanbrood, om mee te serveren