19 november 2021

Welke Flügel-fan moet dit weten?

Een borrel is niet compleet zonder een borrelhapje, als je het ons vraagt. Maar wat als je die twee kunt combineren? Vanuit die gedachte is deze heerlijke bitterbal met Flügel-vulling ontstaan. En zoals verwacht is deze Flügel-bitterbal een regelrechte hit. Wij vertellen je waar je ‘m scoort!

Flügel-bitterbal

De knapperige buitenkant van een bitterbal met de zoete smaak van een Flügeltje én de welbekende roze-paarse kleur van het drankje: zo ziet de Flügel-bitterbal eruit. Voor deze fantastische creatie moet je wel helemaal naar Tilburg afreizen, daar vind je ‘m namelijk bij restaurant Dutchies op de menukaart.

Creatief met bitterballen

De aanleiding voor deze bijzondere combinatie? Corona. “We zochten nieuwe dingen om de energie te vinden in corona-tijd”, legt Jeroen Rosenberg van restaurant Dutchies uit. “Je had wel bierbitterballen, maar niemand had nog ooit Flügel verwerkt in een bitterbal.” Overigens zit er niet alléén Flügel in het hapje. Voor de roze-paarse kleur zitten er ook wat bieten in verwerkt. Leuke bonus: de bitterbal is geheel vegetarisch.

Carnaval

“We hebben gesproken met de makers van Flügel, die zijn enthousiast en die willen er ook wat mee gaan doen”, weet Rosenberg te vertellen. Zelf denkt hij dat het een groot succes gaat worden tijdens carnaval. “Wij hebben gezegd: laat ons nou even het uniek houden, alleen hier verkrijgbaar, en dan zien we na carnaval wel wat er verder gaat gebeuren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dutchies (@dutchiestilburg)

Lees ook: Recept: frozen Pornstar Martini met Flügel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: iStock, roodhuizen