Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gram biscuitjes (Bijvoorbeeld mariakaakjes, of Verkade Nizza-koekjes)
  • 50 gram geroosterde kokossnippers, ongezoet.
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de karamellaag:
  • 310 milliliter karamel
  • Voor de chocoladelaag:
  • 2 doosjes instant puddingmix chocolade
  • 475 milliliter koude melk
  • Voor de roomkaaslaag:
  • 480 milliliter slagroom
  • 225 gram zachte monchou
  • 65 gram poedersuiker
  • Voor de topping:
  • 100 gram gezoet, geroosterd kokosraspsel
  • 85 gram chocolade chips
  • Optioneel: warme karamel voor de topping
145 min.
12 pers.

Van deze zoete dessertlasagne kun je geen genoeg krijgen!

Soms let je bij je dessert op de lijn. En dan kies je voor een appeltje, of misschien een kop koffie. Maar voor de dagen waarop dat niét hoeft, is er deze heerlijke dessertlasagne. Vol zoetigheid, met een frisse touch door de roomkaas. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de dessertlasagne:

1) Begin met de bodem.

  • Verhit de oven voor op 120 graden Celsius.
  • Spray een ovenbestendige schotel van 23 x 33 centimeter in met bakspray.
  • Verpulver de biscuitjes met bijvoorbeeld een keukenmachine.
  • Pak een middelgrote kom, en doe hierin de biscuit-kruimels, de kokosnoot en gesmolten boter.
  • Verspreid het mengsel over de bodem van een rechthoekige bakvorm en zet deze 10 à 12 minuten in de oven, tot deze laag goudbruin is.

2) Nu de karamellaag

  • Laat de bodem goed afkoelen.
  • Giet nu de karamel over de bodem. Verspreid dit egaal over de hele schaal.

3) En de chocolalaag

  • Pak nog een middelgrote kom. Combineer hierin de doosjes puddingmix en de melk. Mix dit tot het een dik mengsel is geworden.
  • Giet de pudding over de laag karamel en smeer het weer uit tot een glad geheel.

4) Daarna komt de roomkaaslaag

  • Pak een grote kom, en klop slagroom tot dit stijf in de kom in pieken omhoog blijft staan.
  • Pak nu een kleinere kom, en mix de roomkaas en poedersuiker tot een egaal geheel. Vouw vervolgens de slagroom hier doorheen.
  • Schep het mengsel over de chocoladelaag en smeer uit tot een glad geheel.
  • Zet de schaal nu ten minste twee uur in de koelkast.

5) De finishing touches

  • Als het geheel goed gekoeld is, ben je klaar om te serveren.
  • Sprenkel de kokossnippers over de bovenkant.
  • Giet eventueel nog wat karamel of chocolade in dunne strepen over de bovenkant.

En voilà! Het kost je even wat tijd, maar het resultaat mag er zijn. Van dit heerlijke dessert kun je met maar liefst 12 mensen genieten.

Lees ook:  Recept: Makkelijke en ultiem snaaibare chocolade- en pindakaasballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gram biscuitjes (Bijvoorbeeld mariakaakjes, of Verkade Nizza-koekjes)
  • 50 gram geroosterde kokossnippers, ongezoet.
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de karamellaag:
  • 310 milliliter karamel
  • Voor de chocoladelaag:
  • 2 doosjes instant puddingmix chocolade
  • 475 milliliter koude melk
  • Voor de roomkaaslaag:
  • 480 milliliter slagroom
  • 225 gram zachte monchou
  • 65 gram poedersuiker
  • Voor de topping:
  • 100 gram gezoet, geroosterd kokosraspsel
  • 85 gram chocolade chips
  • Optioneel: warme karamel voor de topping