Ingrediënten
  • 150 gram patentbloem, gezeefd,
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 160 gram boter, op kamertemperatuur
  • een half ei, losgeklopt
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • spuitzak met gekartelde mond
  • Optioneel: pure chocolade
Sabine
40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram patentbloem, gezeefd,
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 160 gram boter, op kamertemperatuur
  • een half ei, losgeklopt
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • spuitzak met gekartelde mond
  • Optioneel: pure chocolade

Met een heerlijk laagje chocolade 

Spritsen zijn van die koekjes waar je maar van blijft eten. ‘Ach, nog eentje dan’, hoor je jezelf al zeggen. Is je pak koekjes te snel leeg? Maak ze dan zelf!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter, suiker en zout in een kom en roer dit tot het lekker zacht en romig is. Neem hier genoeg tijd voor! Deze stap is erg belangrijk. De suiker moet opgelost zijn in de boter en de gelige gloed in boter moet wit worden.
  • Voeg daarna het ei toe en roer opnieuw tot het ei compleet is opgenomen door de boter.
  • Roer daarna ook de bloem en bakmeel door je beslag. Doe dit niet in één keer maar voeg het beetje bij beetje toe.
  • Schep daarna het deeg in de spuitzak. Heb jij geen spuitzak? Dan kun je er ook heel makkelijk zelf eentje maken van bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit het deeg in de vorm van de spitskoekjes. Spuit een rij streepjes naast elkaar en je hebt een koekje in spitsvorm, maar je kunt de koekjes ook een andere vorm geven. Bak ze daarna 15-20 minuten in de oven en laat de spritsen daarna eerst goed afkoelen op een rooster.
  • Echte zoetekauw? Smelt dan wat chocolade en dip hier de koekjes in.

Lees ook: Recept: deze ouderwetse runderstoofpot is heerlijk vol van smaak

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Over eten gesprokenBeeld: Adobe Stock