Ingrediënten
  • 1 kilo stoofvlees (runderlappen of hacheevlees), in blokjes
  • 4 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook (geperst of fijngehakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 950 milliliter runderbouillon
  • 70 gram Worcestershire-saus
  • 700 gram rode krieltjes
  • 280 gram zilveruitjes
  • 4 flinke wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 stronkjes selderij, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel pimentpoeder
  • 60 milliliter koud water
20 min. + 90 min. wachttijd min.
8 pers.

Een ouderwetse runderstoofpot voor de winterdagen

Hoewel het nog niet écht winter wil worden, kunnen we niet genoeg krijgen van deze heerlijk winterse stoofpot vol rundvlees en aardappels. De zilveruitjes zorgen bovendien voor een heerlijk friszuur randje aan deze echte klassieker.

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de ouderwetse runderstoofpot:

  • Verstuif 2 eetlepels van de maïzena over de blokjes stoofvlees. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Zet een grote pan op een middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Doe het vlees erbij en bak gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan de pan en kook ongeveer 1 à 2 minuten door, tot het heerlijk geurig is.
  • Nu ga je de boel afblussen. Giet de runderbouillon en de Worcestershire-saus erbij en zorg dat alle aangebakken stukjes vlees loskomen van de bodem en zijkanten van de pan.
  • Tijd om het grootste gedeelte van de ingrediënten erbij te doen! Doe de krieltjes, zilveruitjes, wortel en selderij erbij in de pan. Breng op smaak met zout, suiker, peterselie, paprikapoeder, oregano, basilicum, zwarte peper en piment. Roer goed door.
  • Breng het geheel vervolgens aan de kook over een hoog vuur. Zodra het geheel goed begint te koken: draai het vuur laag, dek de pan af, en laat 90 minuten doorkoken. Roer af en toe door.
  • Pak een kleine kom, en mix hierin de 2 overgebleven eetlepels maïzena met het water. Roer tot de maïzena volledig opgelost is. Giet het mengsel bij de stoofpan in en blijf op een laag vuur doorroeren tot de stoof lekker is ingedikt.
  • Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.
  • Tijd om op te scheppen. Eet smakelijk!

Lees ook: Handig! Dit is het geheim van een heerlijke stoofpot

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 kilo stoofvlees (runderlappen of hacheevlees), in blokjes
  • 4 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook (geperst of fijngehakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 950 milliliter runderbouillon
  • 70 gram Worcestershire-saus
  • 700 gram rode krieltjes
  • 280 gram zilveruitjes
  • 4 flinke wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 stronkjes selderij, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel pimentpoeder
  • 60 milliliter koud water